Újabb utakat javítanak a városban
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Újabb utakat javítanak a városban

2018. szeptember 20. 14:05:53  nyomtatási kép
 

Paks 2018. szeptember 20., csütörtök (PAKS-PRESS) – Mintegy  83 millió forint önkormányzati pénzből újabb utakat hoz rendbe az önkormányzat, erről kötött szerződést Szabó Péter polgármester és a kivitelező Kétutas Kft. képviseletében Németh Szilárd ügyvezető a Városházán, csütörtökön.  

 

A nyilvános szerződéskötést megelőző sajtótájékoztatón Szabó Péter elmondta, hogy várhatóan szeptember 26-án kezdik meg a „Paks városközpont közterületeinek megújítása” programsorozat keretében további nagyforgalmú utcák aszfaltozását, javítását.

 

Ennek köszönhetően ezeken a szakaszokon tovább javul a közlekedés biztonsága, kisebb lesz a zajterhelés, és gyalogos közlekedés biztonsága a járdák megújításával határozottabb lesz – fogalmazott a polgármester. Szavai szerint a vizelvezető létesítmények felujítása, a közlekedési táblák, utburkolatok megújítása növeli majd a komfortérzetet.

 

A munkálatok a Kápolna utcának a Zsíros köz és a Pál utca közé eső szakaszát 370 méter terjedelemben, továbbá a Rákóczi utca és a Kápolna utca közötti szakaszt, valamint a Zrinyi utca még 100 méteres szakaszát érintik.

 

Németh Szilárd ügyvezető azt mondta, hogy 90 nap alatt elvégezhető a munka, egyben felhívta a figyelmet arra, hogy az érintett utcákban forgalomkorlátozás, útlezárás várható.

 

Kérdésre válaszolva Szabó Péter elmondta, hogy a felújítások összege eléri a 83 millió forintot. Kitért arra is, hogy további útfelújítási munkálatok is várhatók, amelynek összege eléri a 300 millió forintot. Ezek között említette az Árnyas és a Bocskai utcát, és a Táncsics közt. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű