Tudásfejlesztés – kulturális alapokkal
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Tudásfejlesztés – kulturális alapokkal

2018. szeptember 04. 12:45:22  nyomtatási kép

Paks, 2018. szeptember 4., kedd (PAKS-PRESS) – A Paksi Közművelődési Nonprofit Kft., konzorciumvezetőként, a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár, valamint a Paksi Városi Múzeum konzorciumi partnerként készítette el azt a szakmai programot, amely a minőségi és hatékony oktatást, egyenlő esélyű hozzáférést biztosítanak a kulturális értékekhez - hangzott el a Csengey Dénes Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón, kedden.

 

Mint az korábbról ismeretes, az intézmények „Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért” címet viselő konstrukcióra, a Széchenyi 2020 pályázaton közel 30 millió forintot nyertek el. A feladatokra, a projektektől függően, költségarányosan használható fel a pénz.

 

A projekt keretében olyan komplex tanórai és tanórán kívüli elfoglaltságokat kínálnak a Paks oktatási és nevelési intézményeinek, mely szervesen kapcsolódnak a formális oktatás tudástartamaira, ugyanakkor élménygazdag programokon nemcsak a gyerekek fejlődése, hanem a közgyűjteményi, közművelődési és közoktatási intézmények között kapcsolat erősítése is kiemelt cél.

 

A fejlesztés során kialakított együttműködéseket, a megvalósuló programokat és annak eredményeit, valamint a jövőbeli rendezvényeinket sajtótájékoztató keretében mutatták be. A 2018. augusztus 1-től 2020. január 31-ig tartó három félév során a kulturális alapú tudásfejlesztést tűzték ki célul. A szokásos tanórákon túl biztosított programban támogatják az óvódás, az általános és a középiskolás gyermekek, tanulók intézményen kívüli kompetencia-fejlesztését, ismeret –és tudásgyarapítását. E közös programban alakították ki a „CSEPP” mozaikszót, amely az intézmények kezdőbetűiből áll össze.

 

A tevékenységek felsorolásában helyet kapott egyebek között a helyi szakkörök támogatása, a tehetséggondozás, a kulturális órák, a művészeti csoportok, táborok, témahetek megrendezése, vagy a versenyek, vetélkedők megtartása is.

 

Képünkön:

Pumerscheinné Bedekovity Zóra, a Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatója, Dömötörné Göttinger Eszter projektmenedzser, Paksi Városi Múzeum-Paksi Képtár munkatársa, Tell Edit, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója, és Cselenkó Erika projektasszisztens, szakmai vezető, a Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársa (b.-j.) a városi Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón, 2018. szeptember 4-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű