Új elnök a Magyar Atomfórum Egyesületnél
Legfrissebb

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Új elnök a Magyar Atomfórum Egyesületnél

2018. július 23. 15:32:06  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. július 23., hétfő (PAKS-PRESS) – Dr. Kiss Csabát, a Paks II. vezérigazgatói tanácsadóját választotta elnöknek a Magyar Atomfórum Egyesület a 2018. június elején megtartott tisztújító közgyűlésén. Az elnökség tagjai: Bánhidi Béla, Eke István, Kovács András, Szalagos László, Szőke Attila és Takáts Ferenc. Az elnököt a TelePaks stúdiójában mutatták be sajtó képviselőinek, 2018. július 23-án.

 

A brüsszeli székhelyű Foratomhoz történt csatlakozással az Atomfórum az atomenergia aktuális ügyeiről közvetlenül értesül, az információk áramlása hatékonyan képes segíteni az egyéb tevékenység mellett a munkát, különös tekintettel a Paks II. programban.  

 

Mint az korábbról ismeretes, 2014. májustól, amikor az alapszabályt módosították, az ötfős elnökséget hétre emelték. Már akkor az egyesület kommunikációs feladatai kibővültek, a jelenlegi paksi blokkok üzemidő hosszabbítási programjának bemutatása mellett kiegészült az új blokkok, vagyis a kapacitás-fenntartás fontosságának minél szélesebb körű megismertetésével.

 

Lenkei István, a Paks II. Zrt. jelenlegi vezérigazgatója 2012-től volt az elnöke a Magyar Atomfórum Társaságnak. A taglétszám évek óta ötven körül van, ezek érdekelt cégek, vállalatok.  Dr. Kiss Csaba, akkor még az ALSTOM Magyarország Hőerőmű üzletágának ügyvezető igazgatója 2014-ben lett az elnökség tagja, a most tett bejelentés szerint Lenkei Istvánt váltja az Egyesület elnöki székében.

 

Hat év munka után döntött úgy Lenkei István, hogy nem jelölteti magát az újra, mert vezérigazgatói posztjában elvégzendő feladatok ezt már nem teszik lehetővé. Szavai szerint a tisztújítás előtt lett joga a Paks II. Zrt-nek, hogy jelöltet állítson az elnöki tisztségre.

 

Dr. Kiss Csaba 30 évet töltött el az energiatermelés szakmájában, a most választott elnöki pozíciójában nem kíván alapvető módosításokat, de szeretné erősíteni a kommunikációt, beleértve a Roszatommal való kapcsolattartást is. Felidézték a tájékoztatón, hogy a Szocsiban tartott Atomfórumon ezen a területen egy szerződés formájában is elkezdődött a jövőt megalapozó munka.

 

Az egyesületben résztvevő szakmák az építőipar, a fejlesztő cégek, és lesznek olyanok, akik a Paks II. projekt okán kapcsolódnak a szervezethez. A munkacsoportokban a résztvevők a tagvállalatokkal együtt részt vesznek a Paks II. Zrt munkatársai is, akik az információk eljuttatásában is segítenek, továbbá a Roszatom a magyar beszállítók kiválasztásakor megfelelő referenciákhoz juthat. Az Egyesület naprakész információkkal, szakemberek felkészítésével, cseréjével, képzésével segíti a tagságát.

 

Az Egyesületbe továbbra is várnak magyar cégeket, a szervezet nyitott, és várnak továbbra is paksi cégeket, a számuk becslés szerint húsz körül lehet.

 

Az atomenergia alkalmazását az Atomfórum Egyesületen kívül más civil szervezetek is elősegítik, ilyenek a Magyar Nukleáris Társaság, az Energia-gazdálkodási Tudományos Egyesület, a Magyar Energetikai Társaság, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület.

 

Képünkön: Dr. Czibolya László főtitkár, Lenkei István a Paks II. Zrt vezérigazgatója, és dr. Kiss Csaba elnök (b.-j.) a Magyar Atomfórum Egyesületnek, a TelePaks Kht. stúdiójában tartott sajtótájékoztatóján, 2018. július 23-án.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű