Bizakodva tekintenek az új szezon elé a kosarasok
Legfrissebb

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

- Termelés a következő év elejétől

- Az együttműködésről és az élhető városról

- Az atomenergia tiszta és kiszámítható

- Feltételekkel látogatható az idősotthon

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Bizakodva tekintenek az új szezon elé a kosarasok

2018. június 26. 17:08:19  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. június 26., kedd (PAKS-PRESS) – Szrecsko Szekulovics az Atomerőmű SE férfi kosárlabda szakosztály új vezetőedzőjét mutatták be a Gesztenyés úti ASE Csarnok emeleti klubhelyiségében tartott sajtótájékoztatón, kedden.

 

„Egyben van minden, hogy a paksi kosárlabda csapat egy jó együttes legyen” – fogalmazott a sajtótájékoztatón a sportegyesület elnöke. Dr. Kovács Antal a Paks-Press Hírügynökség kérdésére válaszolva elmondta, hogy először, ebben az évben indulunk neki úgy szezonnak, hogy rendben vannak a pénzügyek, a magyar játékoskeret összeállt, és az új légiósokat is keresi az új vezetőedző, illetve Tóth János szakosztályvezető, a korábbi külföldi játékosok közül nem maradt senki sem.  

 

– Most azt remélem, hogy a szezon végén éremért is harcolhatunk – fogalmazott az elnök. Hozzátette, a szurkolóknak azt üzenem: „jöjjenek, segítsenek.”

 

Dr. Kovács Antal az új edzőről szólva azt mondta, arról ismert, olyan csapata van, amely valósággal felszántja a pályát, abban is biztos vagyok, hogy a magyar keret tagjai „odateszik magukat” és a külföldi játékosok is a teljes erőbedobással fognak a csapatért harcolni.

 

A bajnokság várhatóan szeptember végén kezdődhet el – tájékoztatott Tóth János szakosztályvezető. Elmondása szerint kétéves távlatban gondolkoznak a vezetők, hogy az ASE csapat kilábal ebből a nem túl jó szériából, azt szeretnék, hogy az első négybe kerüljenek a tabellán.

 

Az új edző, Szrecsko Szekulovics egy művelt és megfontolt vezető – fogalmazott Tóth János. Arról is beszélt, hogy az edző a mérkőzéseken higgadt tud maradni, ezek után munka-centrikus, fegyelmezett jó, csapatot várnak.

- Ennek az alapjai már megvannak – tette hozzá. Az is elmondta, hogy a magyar játékosok mellé, négy légióst terveznek hozni, ebből már egy macedón játékos már megvan, és abban is gondolkoznak, hogy nem az amerikai iskolákból hoznak ide kosarasokat. Délszláv, litván terület jöhet szóba.

Arra felvetésre, hogy a gyakori edzőváltások is gondot okozhatnak, úgy válaszolt, hogy egyfajta elmélet szerint legalább három évenként érdemes cserélni. Szrecsko Szekulovics esetében az is döntő volt, hogy magyar területen már hosszabb ideje dolgozik.

 

Az új edző a sajtótájékoztatón bevezetőjében megköszönte a lehetőséget, hogy a paksi csapatnál dolgozhat. – A játékosokra sok munka vár majd – fogalmazott. Először a magyar keret kialakítására törekedtünk, jó játékosok, jó emberek – mondta. Bízom benne, hogy az eredmény sem marad el, tette hozzá.

 

Szó esett arról is, hogy a magyar keretből fájó, de Gulyás Milán és már korábban Antóni Csanád is elment a csapattól. A sajtótájékoztatót tartó vezetők azt mondták, remélik, később visszatérnek. A játékos árak nagyon magasan vannak a piacon, a lehetőségeket is figyelembe kellett venni – mondták.

 

Külföldi játékost a hármas posztra várnak, ahol jelenleg a Medve Máté van, ezt a helyet erősíteni kívánják, és az egyesre, a kettesre, és a négyes, vagy ötös posztra is. 


Képünkön: Szrecsko Szekulovics, Dr. Kovács Antal és Tóth János a Gesztenyés úti ASE Csarnok emeleti klubhelyiségében tartott sajtótájékoztatón, 2018. június 26-án. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű