Újra ifjú fizikusok a múzeum táborában
Legfrissebb

- Ulbert Sándor: amit lehet, megteszem

- Az új lakatokat is ki kellene nyitni

- A negyven százalékot is meghaladta júniusban az áramimport

- Liget utca: várakozó álláspontok

- Orbán Viktor és Putyin a paksi atomerőmű projektről is tárgyalt

- Süli János közleménye az Európai Unió Bíróság döntéséről

- Tolna megyében 35 kilométer hosszan épülnek kerékpárutak

- Rövidesen beszüntetheti az adást a Fortuna rádió

- Polgármesteri, alpolgármesteri adomány a Vöröskeresztnek

- Süli János: Az új blokkok határidőre elkészülnek

- Süli János felel az európai uniós szakmai koordinációért is

- Ulbert Sándor a Fidesz-KDNP közös jelöltje

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Újra ifjú fizikusok a múzeum táborában

2018. június 22. 12:41:55  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. június 22., péntek (PAKS-PRESS) – Idén minden korábbinál izgalmasabb programokkal várta az Atomenergetikai Múzeum a tehetséges diákokat a szünidő első hetében. Több mint harminc diák részvételével lezajlott tábor a 2017/18-es tanév múzeumpedagógiai programsorozatának zárása is volt egyben.

 

A természettudományi tárgyak népszerűsítése a tanév foglalkozásainak mindegyikén fontos szerepet kapott: az óvodapedagógiai rendezvények, általános és középiskolai fizikaórák, a Teller Ede vetélkedő mind alkalmat nyújtott a múzeum élményközpontú programjának bemutatására, kiszélesítésére.

A múzeumi tábor koronázta meg az év eseményeinek sorát: rengeteg élmény és szórakoztató módon megszerezhető tudás várta a gyerekeket.

 

A programra a Duna bal és jobb partjáról érkeztek kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok, idén is elsősorban azok, akik jó eredményeket értek el fizikaversenyeken. Hagyományteremtő céllal három diák érkezett az ország egy távolabbi pontjáról is: idén salgótarjáni diákok táboroztak még a múzeum szervezésében.

 

A táborról szólva Enyedi Bernadett múzeumvezető elmondta, számos elem kapcsolódott ismét a természettudományokhoz, a diákok a fizikatörténet tematikáján keresztül bővítették ismereteiket szinte észrevétlenül.

 

A múzeum időszaki kiállítása mellett a szegedi Szent István téri víztoronyban látogatható történeti kiállítást, továbbá az Elektrotechnikai Múzeumot is megtekintették a kis fizikusok. A modern technikával és egy újfajta szemlélettel a nemrég nyitott Future Parkban, a sugárzó anyagok fizikájával pedig a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. látogatóközpontjában ismerkedtek.

A megfigyelési módszerek és az összefüggések felfedezése mellett számháború, kirándulások és csapatok közötti vetélkedés tette emlékezetessé a hetet a diákok számára.

 

Enyedi Bernadett szavai szerint az Atomenergetikai Múzeum egyre szélesedő, természettudományokat népszerűsítő múzeumpedagógiai programjának határozott célja, hogy minden lehetséges eszközzel segítse az edukációt, a tehetséggondozást, valamint e terület iránti érdeklődés felkeltését és fenntartását, az ország egyre távolabbi pontjait érintően is.

 

Képünkön: csoportkép készül a tábor utolsó napján, az Atomenergetikai Múzeumban.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű