Élelmiszermentő program indult Pakson
Legfrissebb

- A megújulók nem adnak rendszer-biztonságot

- Nem lesz kavicsbánya Madocsán

- Új vezérigazgató a Paksi Atomerőmű élén

- A Malomhegyen nincsenek rejtélyek

- A magyar természet szépségei – gyermekszemmel

- Nemzetközi rézfúvós napokat rendeznek Pakson

- A mezőgazdaságnak is szüksége van az olcsó energiára

- Hőség: csökken a paksi atomerőmű hatásfoka

- Jutalomban részesültek a Kereszt utcában szolgálatot teljesítő rendőrök

- Az időjárás nem akadályozza a paksi atomerőmű működését

- Lomonoszov „megálmodta” a róla elnevezett egyetemet

- A tűzbe mentek

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Élelmiszermentő program indult Pakson

2018. május 03. 11:21:55  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. május 3., csütörtök (PAKS-PRESS) –  Pékáruk, zöldség- és gyümölcs szerepel elsősorban abban az élelmiszermentő programban, amelyet a paksi önkormányzat és a Paks Kistérségi Szociális Központ indít el, a rászorulók egy évben akár tízmilliós nagyságrendben juthatnak ezekhez a termékekhez – hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön.

 

Szabó Péter Paks polgármestere újságírók előtt elmondta: a május 3-ától, előreláthatóan 2020-ig kötött szerződés alapján az Élelmiszerbank és Paks Kistérségi Szociális Központ megyezett abban, hogy a Tesco áruháznál a polcokról leszedett, de még fogyasztható minőségű élelmiszereket összegyűjtik és szigorú számadás mellett a Paks és a térség rászorulói között, munkanapokon kiosztják.  Napi 200 kg. mennyiség mentéséhez az önkormányzat egy szállító járművet és gépkocsivezetőt négyórás munkakörben biztosít.

 

Borbás László az elmondottakhoz hozzátette, az élelmiszerek kiosztásában a családsegítő munkatársak és karitatív szervezetek is részt vesznek. A hátrányos helyzetű családoknak még aznap kiosztják az élelmiszereket, egyelőre harminc családot hívnak be, de ez a kör tovább bővülhet. – Szükség lesz a paksi kistérségi önkormányzatok együttműködésére is – fűzte hozzá a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója.

 

Borbás László sajnálatosnak nevezte, hogy eddig ilyen mértékű és értékkel bíró élelmiszer ment veszendőbe. Kitért arra is, hogy a karitatív munka eddig is megjelent a szervezetnél, az élelmiszermentés újabb szervezettséget is igényel, a feladatot a rövid, pár hónapos próbaidő után mindenképpen képesek megoldani, a későbbiekben, a mentett élelmiszerek köre bővülhet. 


A klienskör összességében elérheti majd a két-háromszáz családot is a paksi térségben. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű