Önkormányzat: személyi kérdések, kitüntetések, szervezeti módosítások
Legfrissebb

- Cím nélkül

- Paks-Dunakömlőd kerékpárút építés – szerződéskötés

- Felmentették tisztségéből Aszódi Attilát

- Továbbra is biztonságosak a hazai nukleáris létesítmények

- Városunk arca: védelem, szabályozás

- Kulcsszerepben az atomenergia

- Szabó Péter: a fejlődés látható éve lesz 2019

- Paks, városi szilveszter

- Karácsony után összeült a képviselő-testület

- Sikerrel zárult a karácsonyi cipősdoboz-akció

- Együttműködési megállapodás

- Gerjen a fejlődés útjára állt

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Önkormányzat: személyi kérdések, kitüntetések, szervezeti módosítások

2018. április 18. 18:42:17  nyomtatási kép

 

Paks, 2018. április 18., szerda (PAKS-PRESS) – Kitüntetésekről, intézményvezetői kinevezésről, iskolavezetők pályázatainak támogatásáról, közel harminc napirend ügyében döntött a paksi önkormányzat képviselő testülete, szerdán.

 

A napirendeket előterjesztő Szabó Péter polgármester beszámolt arról, hogy az iparosított, valamint a hagyományos technológiával épült paksi lakóhelyek energia-megtakarítási támogatását jelentő önkormányzati rendeleteket a szakbizottságok támogatták. Ennek alapján a testület e rendeletek elfogadásáról hozott döntést.

 

A képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy a Polgármesteri Hivatalban – összhangban a Paks II. beruházást támogató helyhatósági munkával – a Titkárság szervezetében egy, várostervezéssel, fejlesztéssel foglalkozó csoportot hozzanak létre.

Részben ide tartozik, hogy a testület önkormányzati hatáskörben döntött a Pollack Mihály utcától északra fekvő terület fejlesztésével, a tehermentesítő út, valamint az elektromos buszgarázs és a ideiglenesen épített szállások, és az új városi sportcsarnok építésének környezeti vizsgálatától eltekint.

 

Az Alapítványi iskolák Dél-Dunántúli Regionális Szakképzés Szervezési Társulata Nonprofit Kft-ben meglévő önkormányzati kilenc százalékos, mintegy 200 ezer forint értékű tulajdont eladják. Módosították a képviselők a vagyonkezelési szerződést a Szekszárdi Tankerületi Központtal, az Anna utca épület esetében, mert arra a püspökség igényt tart, itt a katolikus iskola számára osztályokat kívánnak létrehozni.

 

Döntés született a 2018-as évet érintő közbeszerzési tervről is, ahol az értékhatárokat fogadták el, majd pályázati önerőt biztosítottak egy Ovi-Sport Pálya megvalósításához, amelyet a Kishegyi úti óvodában építenek meg. Az ovifoci pálya egy kisméretű foci pálya, hasonló már jól működik például a szomszédos Gerjenben.

 

A képviselők kiírták a hatályos jogszabályok értelmében a pályázatot a Városi Múzeum igazgatói állására, az állás betöltése augusztus 1-től lesz aktuális. Véleményezték az állami fenntartású iskola igazgatói pályázatait is. Ennek értelmében támogatták a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola vezetőjének Antoni Józsefnét, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium igazgatójának pedig Csajági Sándort.

A városi könyvtár igazgatói tisztében megerősítették az eddigi vezetőt, Pumerscheinné Bedekovity Zórát.

 

Kitüntetésekről is döntöttek. Vábró József Paks Város Sportjáért, Takács Tiborné és Gosztola Erzsébet Gyermekeinkért díjat vehet át. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű