Önkormányzat: személyi kérdések, kitüntetések, szervezeti módosítások
Legfrissebb

- Intézkedések a paksi atomerőműnél

- Nem indokoltak a változások az új blokkoknál

- Családbarát intézkedésekért kapott elismerést Paks

- Intézkedések Pakson, a Duna alacsony szintje miatt

- Karbantartás – másképpen

- Céggyűrű-átadó ünnepség

- Paks közterületeinek megújítása

- Családbarát Díj Paks Polgármesteri Hivatalának

- Költségvetés : három rekonstrukció is elindulhat

- Ismét politikai terepen a paksi bővítés ügye

- Húsz díjazott a buszkifestő rajzpályázaton

- Koszorúk – Aradért

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Önkormányzat: személyi kérdések, kitüntetések, szervezeti módosítások

2018. április 18. 18:42:17  nyomtatási kép

 

Paks, 2018. április 18., szerda (PAKS-PRESS) – Kitüntetésekről, intézményvezetői kinevezésről, iskolavezetők pályázatainak támogatásáról, közel harminc napirend ügyében döntött a paksi önkormányzat képviselő testülete, szerdán.

 

A napirendeket előterjesztő Szabó Péter polgármester beszámolt arról, hogy az iparosított, valamint a hagyományos technológiával épült paksi lakóhelyek energia-megtakarítási támogatását jelentő önkormányzati rendeleteket a szakbizottságok támogatták. Ennek alapján a testület e rendeletek elfogadásáról hozott döntést.

 

A képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy a Polgármesteri Hivatalban – összhangban a Paks II. beruházást támogató helyhatósági munkával – a Titkárság szervezetében egy, várostervezéssel, fejlesztéssel foglalkozó csoportot hozzanak létre.

Részben ide tartozik, hogy a testület önkormányzati hatáskörben döntött a Pollack Mihály utcától északra fekvő terület fejlesztésével, a tehermentesítő út, valamint az elektromos buszgarázs és a ideiglenesen épített szállások, és az új városi sportcsarnok építésének környezeti vizsgálatától eltekint.

 

Az Alapítványi iskolák Dél-Dunántúli Regionális Szakképzés Szervezési Társulata Nonprofit Kft-ben meglévő önkormányzati kilenc százalékos, mintegy 200 ezer forint értékű tulajdont eladják. Módosították a képviselők a vagyonkezelési szerződést a Szekszárdi Tankerületi Központtal, az Anna utca épület esetében, mert arra a püspökség igényt tart, itt a katolikus iskola számára osztályokat kívánnak létrehozni.

 

Döntés született a 2018-as évet érintő közbeszerzési tervről is, ahol az értékhatárokat fogadták el, majd pályázati önerőt biztosítottak egy Ovi-Sport Pálya megvalósításához, amelyet a Kishegyi úti óvodában építenek meg. Az ovifoci pálya egy kisméretű foci pálya, hasonló már jól működik például a szomszédos Gerjenben.

 

A képviselők kiírták a hatályos jogszabályok értelmében a pályázatot a Városi Múzeum igazgatói állására, az állás betöltése augusztus 1-től lesz aktuális. Véleményezték az állami fenntartású iskola igazgatói pályázatait is. Ennek értelmében támogatták a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola vezetőjének Antoni Józsefnét, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium igazgatójának pedig Csajági Sándort.

A városi könyvtár igazgatói tisztében megerősítették az eddigi vezetőt, Pumerscheinné Bedekovity Zórát.

 

Kitüntetésekről is döntöttek. Vábró József Paks Város Sportjáért, Takács Tiborné és Gosztola Erzsébet Gyermekeinkért díjat vehet át. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű