A fogyatékkal élőkért
Legfrissebb

- Összetartozunk

- Felzárkoztató órák kezdődtek a Rákócziban

- Mozgalmas időszak kezdődik a Paks II. kommunikációjában

- Gimnázium: eredményes érettségi volt

- A vírus - vesztésre áll

- Az Unióban termelt áram több mint fele karbonsemleges

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A fogyatékkal élőkért

2018. április 18. 09:17:25  nyomtatási kép
 

PAKS-PRESS 2018. április 18., szerda – A Paksi Református Egyházközség és a Veled is törődünk Egyesület a Csengey Dénes Kulturális Központban, Esélyegyenlőségi napot tartott, kedden. A fogyatékkal élők és egészséges társaik együtt léptek fel a színpadon, rajpályázatot a „Te mire vágysz?” címmel hirdettek, erre 114 alkotás érkezett.

 

Az eseményen Paks polgármestere mondott köszöntőt. Szabó Péter egyebek között azt hangsúlyozta, hogy az esélyegyenlőség megteremtése nem kegy, vagy valami különös jóindulat gyakorlása a rászorulók felé, hanem alapvető kötelességünk és felelősségünk. Paks önkormányzata is kiveszi részét ebből a fontos szolgálatból – fűzte hozzá.

 

Szabó Péter külön köszönetet mondott a pedagógusoknak, szakembereknek, egyházaknak és civil szervezetek munkatársainak, hogy vállalják ezt az igen értékes és fontos szolgálatot, lehetőséget teremtve arra, hogy a gyermekekben lakó tehetséget, szorgalmat a felszínre hozzák, sikerélménnyé alakítsák, reményt, örömet és jövőt adva az esélyekre vágyó gyermekeknek, fiataloknak.

 

A rajzpályázat Különdíjat elnyert alkotója Leber Veronika a paksi Vak Bottyán Gimnázium 12. h. osztályos tanulója lett, a Különdíjat az összetett, mélyértelmű sokrétűségért ítélte oda a zsűri. Nickl Máté a paksi Vak Bottyán Gimnázium 12 A. osztályos tanulója Fődíját nyerte el, egy 140 ezer forintos laptopot kapott jutalmul.

 

Fellépett a közel húsz éves múltra visszatekintő „Gördülő Tánccsoport” is, a résztvevők kerekesszékes előadását nagy tapssal jutalmazta az értő közönség. Ugyancsak színpadra állt a Gazdag Erzsi Általános Iskola énekkara és a Nyitnikék Fogyatékkal Élők Nappali Foglalkoztatójának gondozottai, akik a Főnix Táncegyesület táncosainak közös, az elfogadást és érzékenyítést is jelképező táncát adták elő.

 

Az esemény védnöke és háziasszonya Barabás Éva szerkesztő-riporter, műsorvezető, az SOS Gyermekfalvak nagykövete volt. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű