Sóstón táborozhatnak a paksi gyerekek a nyáron
Legfrissebb

- Ulbert Sándor: amit lehet, megteszem

- Az új lakatokat is ki kellene nyitni

- A negyven százalékot is meghaladta júniusban az áramimport

- Liget utca: várakozó álláspontok

- Orbán Viktor és Putyin a paksi atomerőmű projektről is tárgyalt

- Süli János közleménye az Európai Unió Bíróság döntéséről

- Tolna megyében 35 kilométer hosszan épülnek kerékpárutak

- Rövidesen beszüntetheti az adást a Fortuna rádió

- Polgármesteri, alpolgármesteri adomány a Vöröskeresztnek

- Süli János: Az új blokkok határidőre elkészülnek

- Süli János felel az európai uniós szakmai koordinációért is

- Ulbert Sándor a Fidesz-KDNP közös jelöltje

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Sóstón táborozhatnak a paksi gyerekek a nyáron

2018. április 04. 17:44:41  nyomtatási kép

Paks, 2018. április 4., szerda (PAKS-PRESS) - Közel hárommillió forinttal hozzájárul az önkormányzat a pedagógus bérek kiegészítéséhez és még a nyitás előtt felújításokat végeznek el - közölte Kovács Sándor alpolgármester és a sóstói tábor üzemeltetéséért felelős intézmény vezetője, Tell Edit sajtótájékoztatón, közös sajtótájékoztatójukon, szerdán.

 Mint azt a tájékoztatón elhangzott, az elmúlt hetekben Paks Város Önkormányzata kereste a lehetőséget a paksi gyerekek táboroztatásának támogatására, miután sok kérés és megkeresés történt az elmúlt napokban. A megoldás az önkormányzat és az üzemeltető intézmény együttműködésével jön létre, így megoldás született a paksi gyerekek sóstói táboroztatásának támogatására.

 Erre azok után nyílt lehetőség, hogy az önkormányzat a pedagógus bérkiegészítéseken felül a legszükségesebb felújításokról is gondoskodik, ezzel elhárult minden akadály a nyári tábor működtetése elől - mondta Kovács Sándor.

 Dunakom Zrt. részvételével még a tábornyitás előtt megújítják a konyhát, új eszközöket szereznek be. Az önkormányzat a korábbi években is több ezer forinttal támogatta minden egyes gyermek részvételét Sóstón. A tábor kísérőtanárai részére megbízási szerződésekkel biztosítják majd a felügyeletet, 10 gyermekekként, egy pedagógus felügyel majd a táborban.

 Az is elhangzott, hogy minden paksi általános iskola részt vehet a táborban. Tell Edit ehhez hozzáfűzte, hogy a kajdacsi és a határon túli magyar középiskolások, civil szervezetek is lehetőséget kapnak, a szeptember 1-ig tartó szezonban.   

 Ami a szükséges felújításokat illeti, udvari játékok, konyhai kiegészítők már az idén megújulnak és növelik a komfortérzetet, festéseket végeznek el, és gondoskodnak az ételallergiás igények kielégítéséről is, a stég felújítása már megtörtént és elkészül az árnyékolás is a teraszon. Megkezdődött a takarítás, a tervekben szerepel az épület közműfelújítása is, a munka tervezése folyamatban van.

 Kovács Sándor szavai szerint a táborban az illetékes vezetők újabb bejárást tartanak, erre meghívják a sajtó képviselőit is. Hozzátette, az önkormányzat elkötelezett a városlakók kéréseinek teljesítésében, így történt ez most ebben az esetben is.

 

(Fotó: Csengey Dénes Kulturális Központ honlapja.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű