Sóstón táborozhatnak a paksi gyerekek a nyáron
Legfrissebb

- Áder: a klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

- Klimavédelem – atomenergiával

- AtomEco: átláthatóság, párbeszéd és szakmaiság

- A Paks 2. projekt már 400 engedéllyel rendelkezik

- MVM Élménynap a tengerek világában

- Testületi ülés

- Paks II. projekt: folyamatos a munkavégzés

- Putyin: az új blokkok kielégítik a magyar gazdaság igényeit

- Tisztségviselők választása a Tolna Megyei Közgyűlés ülésén

- Zavartalan magyar-orosz energetikai együttműködés

- Jubilál az interaktív kiállítás

- Képviselő-testület: eskütétel, bizottságok

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Sóstón táborozhatnak a paksi gyerekek a nyáron

2018. április 04. 17:44:41  nyomtatási kép

Paks, 2018. április 4., szerda (PAKS-PRESS) - Közel hárommillió forinttal hozzájárul az önkormányzat a pedagógus bérek kiegészítéséhez és még a nyitás előtt felújításokat végeznek el - közölte Kovács Sándor alpolgármester és a sóstói tábor üzemeltetéséért felelős intézmény vezetője, Tell Edit sajtótájékoztatón, közös sajtótájékoztatójukon, szerdán.

 Mint azt a tájékoztatón elhangzott, az elmúlt hetekben Paks Város Önkormányzata kereste a lehetőséget a paksi gyerekek táboroztatásának támogatására, miután sok kérés és megkeresés történt az elmúlt napokban. A megoldás az önkormányzat és az üzemeltető intézmény együttműködésével jön létre, így megoldás született a paksi gyerekek sóstói táboroztatásának támogatására.

 Erre azok után nyílt lehetőség, hogy az önkormányzat a pedagógus bérkiegészítéseken felül a legszükségesebb felújításokról is gondoskodik, ezzel elhárult minden akadály a nyári tábor működtetése elől - mondta Kovács Sándor.

 Dunakom Zrt. részvételével még a tábornyitás előtt megújítják a konyhát, új eszközöket szereznek be. Az önkormányzat a korábbi években is több ezer forinttal támogatta minden egyes gyermek részvételét Sóstón. A tábor kísérőtanárai részére megbízási szerződésekkel biztosítják majd a felügyeletet, 10 gyermekekként, egy pedagógus felügyel majd a táborban.

 Az is elhangzott, hogy minden paksi általános iskola részt vehet a táborban. Tell Edit ehhez hozzáfűzte, hogy a kajdacsi és a határon túli magyar középiskolások, civil szervezetek is lehetőséget kapnak, a szeptember 1-ig tartó szezonban.   

 Ami a szükséges felújításokat illeti, udvari játékok, konyhai kiegészítők már az idén megújulnak és növelik a komfortérzetet, festéseket végeznek el, és gondoskodnak az ételallergiás igények kielégítéséről is, a stég felújítása már megtörtént és elkészül az árnyékolás is a teraszon. Megkezdődött a takarítás, a tervekben szerepel az épület közműfelújítása is, a munka tervezése folyamatban van.

 Kovács Sándor szavai szerint a táborban az illetékes vezetők újabb bejárást tartanak, erre meghívják a sajtó képviselőit is. Hozzátette, az önkormányzat elkötelezett a városlakók kéréseinek teljesítésében, így történt ez most ebben az esetben is.

 

(Fotó: Csengey Dénes Kulturális Központ honlapja.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű