Az ellenzék győzelme után felülvizsgálja a paksi bővítést
Legfrissebb

- Gimnázium: eredményes érettségi volt

- A vírus - vesztésre áll

- Az Unióban termelt áram több mint fele karbonsemleges

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Az ellenzék győzelme után felülvizsgálja a paksi bővítést

2018. március 28. 09:20:16  nyomtatási kép


Paks, 2018. március 28., szerda (PAKS-PRESS) – Heringes Anita erőteljesen képviseli a paksi érdekeket, de az atomerőmű bővítés ügyében az egész társadalom érdekeit kell figyelembe venni – mondta Molnár Zsolt, a parlament nemzetbizottsági bizottságának szocialista elnöke a MSZP-Párbeszéd választási pártszövetség paksi sajtótájékoztatóján, kedden.

 

A sajtóbeszélgetés egészében Paks, és a térség jövőjét tekintve fenn maradt a bizonytalanság, annak ellenére, hogy Heringes Anita véleménye eltér a párt többségének nézeteitől. - Eltér a véleményünk ebben az ügyben, erősítette meg Molnár Zsolt -, ez pedig a paksi bővítés ügye, más kérdésekben nincsenek véleménykülönbségek, a választókerületben Paks ügye különös figyelmet érdemel, a vitát folytatjuk, az egész szerződés szakmai-pénzügyi felülvizsgálata után hozhatunk majd döntést – fogalmazott.

 

Molnár Zsolt kijelentette, hogy Heringes Anita győzni fog április nyolcadikán, olyan jelölt, aki a helyi emberek érdekeit nézi, képviseli. Fontosnak nevezte, hogy, mint legesélyesebb jelölt, legyőzi majd azokat, akik nem akarnak kormányváltást, akik rá szavaznak, ezzel az Európai Uniót is választják, mert hazánk Nyugatra tart, megőrizve azokat az értékeket, amelyeket az Únióban képviselnek. Hozzátette, a MSZP-Párbeszéd a határvédelmi kerítést nem kívánja lebontani, és nem támogatja kötelező betelepítési kvótát, akkor sem, ha lenne ilyen.

 

A lehetséges visszalépések egy közös ellenzéki jelölt javára abba az irányba kell, hogy mutassanak, hogy érdemes lenne akár mindenkinek Heringes Anitára szavazni, ezt örömmel vennénk – jelentette ki Molnár Zsolt. Elmondta, egyelőre azonban nincs tudomásuk arról, hogy bárki is visszalépne Heringes Anita javára, arról pedig szó sem lehet, hogy az MSZP-Párbeszéd jelöltje adná át a helyét.

  

Arra kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett, Ámon Ada, Karácsony Gergely kormányban miként tudja képviselni a paksi érdekeket majd Heringes Anita, úgy válaszolt Molnár Zsolt, hogy jóllehet, részéről erőteljes a paksi érdekek védelme, de figyelemmel kell lenni az össznemzeti érdekekre is. Azt mondta, a paksi atomerőmű realitás, de Paks II. ügyében kényszerpályákat jelöltek ki, a hitel kérdéseit majd rendezi a Karácsony Gergely vezette kormány. - A titkosítások miatt a papírok ismeretében lehet döntést hozni – fűzte hozzá.

 

Arra a további kérdésre, hogy a paksi bővítés ügyében legalább 3-4 megye lakossága és vállalkozásai közvetlenül is érdekeltek, Molnár Zsolt azt mondta, tisztában van a realitásokkal, de a magyar államadósság kérdése évtizedekre felvetődik, keresni kell a kompromisszumos megoldásokat, miközben súlyos kockázatot jelent a hitelszerződés.

 

Heringes Anita a tájékoztatón azt kérte, hogy az önkormányzat helyezzen ki térfigyelő kamerát a gyapai úton, mert mint mondta, ott „furcsa alakok” fordulnak meg, de további részletekbe nem bocsátkozott. +++

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű