Nagyadózók köszöntése
Legfrissebb

- Orbán Viktor és Putyin a paksi atomerőmű projektről is tárgyalt

- Süli János közleménye az Európai Unió Bíróság döntéséről

- Tolna megyében 35 kilométer hosszan épülnek kerékpárutak

- Rövidesen beszüntetheti az adást a Fortuna rádió

- Polgármesteri, alpolgármesteri adomány a Vöröskeresztnek

- Süli János: Az új blokkok határidőre elkészülnek

- Süli János felel az európai uniós szakmai koordinációért is

- Ulbert Sándor a Fidesz-KDNP közös jelöltje

- Süli János a World Nuclear Exhibition szakkiállításon, Párizsban

- Rendeletek, támogatások, személyi kérdések az önkormányzat ülésén

- Bizakodva tekintenek az új szezon elé a kosarasok

- Dunakömlődi bűnügy: sok évbe kerülhet az egyetlen lövés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Nagyadózók köszöntése

2018. március 27. 20:10:45  nyomtatási kép


Paks, 2018. március 27., kedd (PAKS-PRESS) – A bevételek  54 százaléka, mintegy 7,7 milliárd forint a helyi adókból folyt be, ennek 54 százaléka iparűzési adó, 43 százaléka építményadó, továbbá kommunális-, gépjármű- és egyéb adó gyarapította 2017-ben a város kasszáját – mondta el Szabó Péter polgármester a nagyadózói fogadáson a Prelátusban, kedden.   

 

Az önkormányzat minden évben megköszöni a vállalkozók tevékenységüket, munkájukat azoknak a nagyadózóknak, akik három millió forint felett adóznak – tájékoztatta az újságírókat a város vezetője. Szavai szerint ezen a hagyományos fogadáson, most első alkalommal van jelen a Paks II., amely még nem adózik, de remélhetően az elkövetkezőkben majd jelentős összeggel járul hozzá a város kiadásaihoz.  

 

Szabó Péter arról is beszámolt, hogy Paks, a főváros kivételével az adóerőképesség tekintetében a városok közötti rangsorban a 4-5 helyen áll. – Jelentős összeg felett rendelkezhetünk, mondta, azok után, hogy a legnagyobb adózóval, a paksi atomerőművel sikerült megállapodnunk az építményadó mértékéről. Felidézte, hogy a közel négy százalék feletti összeget sikerült felére mérsékelni, így annak összege 2,6 százalékra csökkent.

 

- Országos viszonylatban is alacsonyak az adónemek összegei – tette hozzá a polgármester. Úgy fogalmazott, hogy egy nagyon jó adózó réteg van Pakson, és az adózási hajlandóság is fegyelmezett. Ennek köszönhetően az önkormányzat az adóforintokat az intézményekre költi, 2,2 MRD forint értékben, 1,2 MRD jut az egészségügyi kiadásokra, a szociális ágazat 500 millió forintban részesül, a fenntartásra ugyanennyi jut. Az adókból jutott utcafelújításokra, így például a Hunyadi, az Ady Endre, a Váczi Mihály utcára is.  

 

A Paks-Press kérdésére válaszolva elmondta, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv) egyre nagyobb számban lépik át a 3 milliós határt, amitől már nagy adózóknak számítanak.

 

Mint ismeretes, az önkormányzat hagyományosan azoknak a vállalkozásoknak a vezetőit, amelyek a város legjelentősebb összegű adóját fizetik, minden évben köszöntőre hívja a Prelátusba. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű