Süli János: képesek vagyunk ma is megvédeni hazánkat
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Süli János: képesek vagyunk ma is megvédeni hazánkat

2018. március 14. 20:54:35  nyomtatási kép


Paks, 2018. március 14., szerda (PAKS-PRESS) – A negyvennyolcas forradalomban volt hite és bátorsága a magyar népnek, hinnünk kell nekünk is, hogy képesek vagyunk minden akadályt legyőzni, képesek vagyunk országunkat megvédeni - mondta Süli János miniszter nemzeti ünnepünk előestéjén, Pakson.


Nemzeti ünnepünk 170. évfordulója alkalmából, Süli János mondott beszédet Jámbor Pál szobránál.

A Fidesz-KDNP paksi szervezetének tagjai fáklyás felvonulással emlékeztek, majd meghallgatták Süli János ünnepi beszédét.

 

A miniszter bevezetőjében azt hangsúlyozta, hogy a nemzet újra és újra feltámadott, mindig akadt egy apostol, akik hitt a magyar feltámadásban, a hit vezetett a márciusi eseményekhez. Süli János arra figyelmeztetett, ha feladjuk a hitet, feladjuk a jövőt is. Kitért arra is, hogy a paksi Jámbor Pál pap és költő műveivel, a szabadság ügyét szolgálta.

 

Történelmi áttekintés után arról beszélt, hogy 1848 számos üzenetet hordoz, példaértékű nemzeti egységet, a tenni akarást, összefogást, nemzeti egységet tapasztalhattunk a forradalom idején. Elődeink, a szabadság eszményét hagyták ránk, életüket adták érte. A szabadság út, örökség, amit tovább kell adni, kötelesség magunkkal szemben is – jegyezte meg.

 

Felidézte, hogy volt hite és bátorsága a magyar népnek, és hinnünk kell nekünk is, hogy képesek vagyunk minden akadályt legyőzni, képesek vagyunk országunkat megvédeni – fogalmazott.

 

- A mi nemzedékük sikere az lehet, hogy megőrizzük országunk függetlenségét, az önrendelkezés jogát, gyermekeinknek egy megújult, sikeres, öntudatos Magyarországot adhatunk át, ahol nem kell félni a bizonytalanságtól és a kiszolgáltatottságtól – mondta el.

 

Süli János beszédében utalt arra is, hogy jövőt formáló álmaink és terveink vannak, a kihívások korára kell válaszolnunk, meg kell őrizni a múltat, gyarapítani kell értékeinket – jelentette ki.

 

Hangsúlyozta, hogy szeretnénk jobb színben látni a hazai gazdaságot, gyerekeinket és esélyegyenlőséget teremteni, vannak, láthatóak már biztató jelek. - Ennek ellenére sokan azt gondolják, hogy Magyarország volt, én azt szeretném hinni, hogy lesz – mondta befejezésül Süli János.

 

A miniszter beszéde után Bordács József interjút adott a TelepaksTv-nek, a Fidesz helyi szervezete nevében azt mondta, hogy büszkék lehetünk, hogy a magyar néphez tartozunk, meg kell tartani önbecsülésünket, a szabadságot meg kell őrizni, és tovább kell adni gyermekeinknek.  


Képünkön: Nemzeti ünnepünk 170. évfordulója alkalmából Süli János miniszter mond beszédet Jámbor Pál szobránál, 2018. március 14-én.

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű