Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Átadták a Paksi Atomerőmű újságírói díjait

2018. március 14. 16:22:55  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. március 14., szerda (PAKS-PRESS ) – Kimagasló színvonalú sajtómunkájáért, a nukleáris energia békés célú alkalmazása, népszerűsítése érdekében, a közvélemény objektív tájékoztatásában végzett munkája elismeréseként, Dallos Szilvia a Telepaks Kht. igazgató-főszerkesztője részesült Urán Toll kitüntetésben, a Magyar Sajtó Napja alkalmából tartott ünnepségen, Erzsébet Nagy Szállodában, 2018. március 14-én.

 

Az idei Atom Toll kitüntetésben dr. Prancz Zoltán részesült. A kitüntetéseket Hamvas Isvtán, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Szabó Péter polgármester adta át.

 

Az Urántoll díjat a Paksi Atomerőmű 1992-ben alapította azzal a céllal, hogy elismerésben részesítsen egy, az atomenergia békés célú alkalmazásáról, a Paksi Atomerőműről hosszú távon tényszerű, objektív tájékoztatást adó újságírót.

Az Atomtoll díjat idén negyedik alkalommal adták át az Atomerőmű magazinban tudósítók, közreműködők tevékenységének elismerésére. A díj értéke erkölcsi elismerés, hiszen a lapban tudósítók nem hivatásos újságírók, hanem mérnökök, technikusok és előadók, akik saját munkájuk mellett publikálnak az atomerőmű és környezete életéről.

 

2018-ban az Urántoll díjazottja Dallos Szilvia újságíró, a TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. vezetője. Dallos Szilvia több mint húsz éve dolgozik a médiában, pályafutását a paksi Fortuna Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként kezdte 1997-ben. A TelePaks stábjához 2000-ben csatlakozott, 2014-től szerkesztőségvezetőként, majd 2017-től a TelePaksot, valamint a hírblogként és kéthetilapként megjelenő Paksi Hírnököt is magába foglaló médiacentrum ügyvezetőjeként dolgozik.

 

Az Atomtoll díj nyertese dr. Prancz Zoltán, a Paksi Atomerőmű auditora, aki tíz éve tagja a szerkesztőségnek. Műszaki témákkal foglalkozó cikkei közérthetően, mégis szakszerűen szólnak az erőmű mindennapjairól, technológiájáról. Két éve saját ötletként indította útjára „Gondolatok” című rovatát, amelyben valamennyi embert érintő sorskérdéseket dolgoz fel a filozófiatudományt is segítségül hívva.

 

Szabó Péter Paks polgármestere a sajtó napján elmondott beszédében felidézte, hogy semmivel sem összevethető kezdet, a márciusi ifjak hősiessége, a forradalom mártírjainak áldozata erkölcsi mércét mutat a ma újságíróinak.

– Senki sem ragadhat azóta, Magyarországon tollat, mikrofont, klaviatúrát anélkül, hogy ne mérné magát, lelkületét, a tőle származó munka minőségét, igaz voltát ezen erkölcsi mércéhez. A sajtó szabadsága nem jelenthet semmilyen körülmények között szabadosságot, a másik emberi méltóságának megkérdőjelezését, a másikra rá erőltetett szubjektivizmust – fogalmazott. Hozzátette, büszkék vagyunk a helyi sajtó munkatársaira, akik évtizedek óta elkötelezetten, magas szakmai színvonalon tájékoztatják a helyi közvéleményt, az értékek megőrzését.

 

Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy felkészültség, becsület és felelősség kell az újságíráshoz. Mint mondta, negyvenéves, az atomerőműben végzett munkája során a helyi sajtó munkatársaival való találkozások alkalmával jó tapasztalatokat szerzett, mindhárom fogalomban eleget tettek kötelességüknek.

 

Dallos Szilvia a kitüntetés átvétele után Paks-Press Hírügynökségnek azt mondta, megtisztelő feladat tagja lenni annak a csapatnak, amelyben az Urán Tollat újságírók birtokolhatják, nagyon megtisztelő az atomerőmű munkájáról tudósítani.

- Remélem, hogy amikor a Paks II. építése is napirenden lesz, én is részese lehetek ennek a munkának. A hiteles és tárgyilagos tájékoztatás a legfontosabb alapelv és ez is lesz a jövőben is, ehhez a televízióban egy nagyon jó kollektíva áll mögöttem.  

 

Dr. Prancz Zoltán elmondta, örömmel dolgozik munkavállalóként is az Atomerőműnél és annak magzinjában, ahol a legfontosabb üzenet az, hogy „amíg mi nem félünk bent, addig másnak sincs félnivalója kint.„

 

Képünkön:

Közös fénykép készül a város és az atomerőművek vezetőivel, a Telepaks Kht. szerkesztőségének tagjaival. Dallos Szilvia főszerkesztő, Urán Toll kitüntetésének átvétele után, a Magyar Sajtó Napja alkalmából tartott ünnepségen, az Erzsébet Nagy Szállodában, 2018. március 14-én. Középen, Mittler István, a Paks II Zrt. kommunikációs igazgatója, jobbról Süli János miniszter, dr. Kovács Antal, a paksi atomerőmű kommunikációs igazgatója és Szabó Péter polgármester (b.-j.).

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű