AZ LMP két kudarcot is begyűjtött
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


AZ LMP két kudarcot is begyűjtött

2018. március 04. 19:09:17  nyomtatási kép
 

Pécs/Kisvárda, 2018. március 4., vasárnap (PAKS-PRESS) - A helyi választási bizottság elutasította az LMP, végleges atomhulladék-tároló elleni népszavazási kezdeményezését, párt a törvényszékhez fordul, az ügyben közleményt adott ki a pécsi szervezet. A másik fiaskó, hogy hamisított aláírásokat találtak az LMP kisvárdai ajánlóívein.

 

Pécsi STOP portál által közölt információ szerint a Lehet Más a Politika pécsi szervezete közleményben tudatta, hogy a végsőkig elmennek. Mint írják, az „LMP megdöbbenéssel fogadta, hogy a Helyi Választási Bizottság a kérdések kapcsán indított népszavazási kezdeményezést első körben elgáncsolta”.

 

Az LMP, Bodára tervezett végleges atomhulladék-tároló elleni népszavazási kezdeményezésüket azért indították, mert mint ismeretes, Boda térségében kutatások folynak egy nagyaktivitású hulladék-tároló lehetséges helyszínének kijelölésére, amire már az Országgyűlés is elfogadta a stratégiát. Boda a Nyugat-Mecsekben, a hazai uránbányászat központjaként számított Kővágószőlőstől néhány kilométerre található.

 

Az LMP-t más „szerencsétlenség” is érte. A kisvárdai helyi választási bizottság elnöke vasárnap közölte, hogy hamisított aláírásokat találtak az LMP kisvárdai ajánlóívein, emiatt rendőrségi feljelentést tesznek – írja az MTI.

 

Két esetben pedig találtak is az LMP ajánlóívein hamisított aláírásokat. Az egyik aláírás adatai között a bizottság stábjában dolgozó egyik számlálóbiztos a saját nevét és aláírását találta meg, amit azonnal jelentett, ő ugyanis állítása szerint nem tett ajánlást, később pedig az is kiderült, hogy a lapon szereplő aláírása hamis volt.

 

A másik esetben egy választópolgár fordult általános kérelemmel a bizottsághoz tájékoztatást kérve arról, hogy neve vagy adatai szerepelnek-e valamelyik jelölőszervezet ajánlóívén. A jelölőszervezetek ajánlóíveinek átvizsgálása után kiderült, az LMP egyik ívén rajta van a neve, amiről írásban tájékoztatták. Az ő esetében is kiderült, nem tett ajánlást, az íven pedig nem az ő aláírása szerepel.

 

A bizottság jegyzőkönyvet vett fel és határozatot is hozott, hétfőn ismeretlen tettes ellen tesznek majd feljelentést okirat-hamisítás, személyes adatokkal való visszaélés, és más bűncselekmények miatt. Mindkét esetben egyértelmű volt, hogy az ajánlóíveket nem az érintett személyek írták alá, majd hozzátette azt is, hogy a feljelentés szövege már elkészült, azt hétfőn juttatják el a rendőrségre.

 

- Az LMP áll minden vizsgálat elébe az üggyel kapcsolatban – közölték.


Képünkön: Boda, Polgármesteri Hivatal. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű