Alkotó Energia pályázat, díjátadó
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Alkotó Energia pályázat, díjátadó

2018. március 03. 13:55:58  nyomtatási kép

Paks, 2018. március 3., szombat (PAKS-PRESS) – Az atomerőmű értékmegőrző, értékteremtő, és a környezetvédelemre is ösztönző pályázata az alkotás örömét adja a résztvevők számára – mondta a Dr. Kovács Antal a második alkalommal meghirdetett országos DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) Alkotó Energia pályázat díjkiosztóján. A pályázaton több mint kétezer DIY-alkotó 2313 művel nevezett, ezek közül 215-öt díjaztak, szombaton.

 

Az atomerőmű kommunikációs igazgatója azt mondta, tavaly 1839 pályamunkát neveztek, idén pedig 20 százalékkal több embert tudtunk sikerrel arra buzdítani, hogy ragadjon ecsetet és alkosson.

- Öröm számunkra, hogy ilyen kiemelt érdeklődés kíséri Alkotó Energia programunkat – mondta el Dr. Kovács Antal, a díjátadón.

 

Iványi Krisztina az atomerőmű kommunikációs főtanácsadója a program ötletgazdája, a díjátadón megjelentek előtt azt emelte ki, hogy atomerőmű miután nem bocsát ki káros anyagokat a környezetébe, maga is részese a környezetvédelemnek, a „Csináld magad” programmal, pályázattal mi magunk is ösztönözhetünk a környezeti terhelés csökkentésére.

 

„Aki összeszed egy régi bútort, anyagban megőrzi a megmaradt értéket, hozzáteszi az alkotást, a kreativitást, kevesebb szennyeződés éri a környezetet, a megsemmisítés elmaradásával hozzájárul a légkör védelméhez. Tudatosan tesz a fogyasztás korlátozásáért, sőt, a régi tárgyakban a családi emlékeket is megőrizzük” – fogalmazott Iványi Krisztina. Hozzátette, ország világ láthatja azt is, erre bárki képes, elérhetjük, hogy akár néhány év múlva természetes része lesz az életünknek a felújítás.

 

Az Alkotó Energia pályázat mostanra széles körű programmá fejlődött. Közel tizenhatezres követő tábora igazi közösséggé formálódott. A DIY-alkotói csapat tagjai kapcsolatban vannak egymással, folyamatosan inspirálják egymást, tanulnak egymástól.

 

Mint az a díjátadón elhangzott, a pályamunkáik ötletesen mutatnak példát arra, miként őrizhetjük meg környezettudatosan meglévő értékeinket az alkotással. Így lehet gumiabroncsból szobor, nejlonszatyorból horgolt táska, sőt traktoralkatrészből íróasztal.


Az Alkotó Energia pályázatra két életkori csoportban, juniorban, 14-18 év között, és felnőttben, 19 év felett nevezhettek az érdeklődők, négy kategóriában: bútorfelújítás, bútorfestés, bútorátalakítás; bútor- és használati tárgy-készítés, funkcióváltás; hulladék és maradék anyagok újrahasznosításával készült lakberendezési használati tárgyak; DIY dekorációk és ajándéktárgyak.


Március 1-14. között a közönség dönthet a beküldött alkotásokról. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan most is lehetőséget biztosítanak, hogy bárki voksoljon a számára tetsző pályaműre. Korcsoportonként és kategóriánként egy-egy győztest, azaz összesen 8 nyertes alkotást hirdetnek. 

A közönségszavazás eredményhirdetésére március 16-án kerül sor.

 

Az alkotások és a helyezések elérhetők a www.alkotoenergia.hu, illetve a facebook: www.facebook.com/alkotoenergia/ címen is.

 

Képünkön:

Borítókép: Dr. Kovács Antal beszél az Alkotó Energia pályázat díjkosztóján, 2018. március 3-án.

Belső kép: Iványi Krisztina ismerteti a pályázat eredményeit. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű