Akár tizenöt jelölt is lehet Pakson
Legfrissebb

- Felértékelődik a nukleáris energia a világon

- Útrekonstrukciók: Anna és Iskola utca

- Soha nem volt ennyi pénz városfejlesztésre

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Akár tizenöt jelölt is lehet Pakson

2018. február 13. 11:28:33  nyomtatási kép


Paks, 2018. február 13., kedd (PAKS-PRESS) - Hétfőn kezdték el kézbesíteni az érintett 7,9 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt, természetesen Pakson is – mondta el dr. Blazsek Balázs a paksi választási iroda vezetője, keddi sajtótájékoztatóján.

 

- A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az országgyűlési választás kitűzéséről, és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.  Az értesítő tartalmazza továbbá a szavazás helyét, idejét, és azt, hogy a választópolgár melyik választókerületben, településen gyakorolhatja választójogát – ismertette az irodavezető.

Hozzátette, azoknak, akik még nem nagykorúak, de az április 8-ai választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt, aki pedig nem kapta meg, ez nem jelenti azt, hogy nem vehet részt a választáson, pótlólag kérhető az értesítő, a választási irodán.

 

A 7,9 millió választópolgárnak legkésőbb február 19-éig postázzák az értesítőt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki, az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza.

 

A kampányidőszak február 17-től április 8-án 19.00 óráig tart, az ajánló íveket 19-étől lehet átvenni, egy lapon nyolc választópolgár neve és adatai szerepelnek, egy választó több jelöltre is tehet ajánlást, de egy névre csak egyszer. A gyűjtés március 8-ig tart, 510 érvényes ajánlást kell szerezni ahhoz, hogy valaki jelölt lehessen.

- Ezt követően sorsolás dönti el a 3.sz. választókerületben is, hogy a szavazólapokon milyen lesz a sorrend – folytatta dr. Blazsek Balázs.  A nevek mellett logó is szerepelhet.

 

A választási iroda vezetője arról is tájékoztatott, hogy Pakson a jelenlegi a parlamenti pártokon kívül hat jelentkezőről tudnak, aki országgyűlési képviselője szeretne lenni a Paks-Tamási választókerületnek.

– Olyanok is vannak köztük, akik ismeretlenek, és nem paksi lakosok, március 5-e, az ajánlóívek leadása után, már ismertté válhatnak a nevek, de előzetesen azt mondhatom, hogy várhatóan, 10-15 jelöltről dönthetnek a kerület választói - fűzte hozzá.

 

Jelen ismeretek szerint a mostani parlamenti pártok jelöltjei a következők lehetnek: Süli János (Fidesz-KDNP), Heringes Anita (MSZP-Párbeszéd), Bencze János (Jobbik), az LMP jelöltje még nem ismert. Továbbá: Dobodi Norbert (Momentum), a DK várhatóan nem indít külön jelöltet Pakson. Tolna megyében, Dombóváron Gecséné, Sárku Szilvia lesz az egyetlen DK jelölt. 

Dr. Blazsek Balázs elmondta, hogy várhatóan február 19-tól, a nevekről „már többet tudunk".

 

Szavai szerint a választási iroda stábja 10-12 munkatárs, akik már szinte „élesben” dolgoznak, a választási bizottság tagjait a képviselő-testület, holnap, szerdán választja meg. 


Képünkön, külső borító: Postás kézbesíti a választási értesítőt. (Fotó: MTI.)

Belső kép: dr. Blazsek Balázs Paks címzetes főjegyzője, a helyi választási iroda vezetője. (Fotó: Kiss G. Péter - Paks-Press.) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű