Paksnak nincs szüksége kórházra
Legfrissebb

- Felértékelődik a nukleáris energia a világon

- Útrekonstrukciók: Anna és Iskola utca

- Soha nem volt ennyi pénz városfejlesztésre

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paksnak nincs szüksége kórházra

2018. február 01. 11:01:10  nyomtatási kép

Paks, 2018. február 1., csütörtök (PAKS-PRESS) – A paksi járás részére, Pakson egy kórházat felépíteni túlzó elképzelés, szakmailag indokolatlan – mondta dr. Bodnár Imre főigazgató főorvos, azt követően, hogy Gálosi János nyugalmazott tanár „Paksi kórház” címmel közösségi oldalt indított el a közelmúltban. Szabó Péter polgármester a felvetésre úgy fogalmazott, hogy már az elmúlt évben az önkormányzati választások idején is, politikai meggondolásoktól vezettetve felmerült ez a javaslat, de a kezdeményezőt nem támogatták a paksiak.

 

Januártól, a „Paksi kórház” közösségi oldal, az eltelt egy hónap alatt nem mozdult az alaphelyzetből. Ez a tény is megerősíti dr. Bodnár Imre főigazgatónak azt a szakmai véleményen túli álláspontját, hogy a lakosság is érti, hogy Pakson egy kórházat felépíteni túlzó elképzelés, szakmailag indokolatlan.

 

Mint fogalmazott, a jelentős költség mellett a lakosság létszáma sem indokolja, hogy Pakson kórházat építsenek fel, a kórháznak jóval nagyobb területet kell ellátnia, mint a jelenlegi gyógyászati központ teljesít, ugyanakkor a jelenlegi rendelőintézet harmadik ütemű bővítése további, több és jobb teljesítményekre lesz képes. Az egynapos sebészeti és gasztroenterológiai részlegek behozásával, fejlesztésével, technikai hátterük bővítésével tovább javul az ellátottság színvonala is.

 

Arra a felvetésre, hogy százezres lélekszámú településekhez illeszkedik a kórházi ellátás, de jóllehet a hatvanezeres Dunaújvárosnak és közel hasonló Szekszárdnak is van kórháza, úgy válaszolt, hogy annak idején politikai meggondolások játszottak közre a dunaújvárosi kórház felépítésében, Szekszárd pedig megyeszékhely, jóval nagyobb területi körzettel.

 

- 2001 novemberében már szó volt arról, hogy legyen Pakson kórház, ez a kezdeményezés akkor is elhalt, miután megvizsgálták ennek lehetőségét, akkor is figyelembe vették, hogy 35 kilométerre Szekszárdon van kórház – mondta el kérdésre válaszolva Szabó Péter. A polgármester emlékeztetett rá, hogy a városfejlesztési tanulmányban vizsgálták a kórház megvalósíthatóságát, de akkor is ezt elvetették, egy 20-30 ezres városnak nincs szüksége kórházra – állt szakértői vélemények szerint, a tanulmányban.

 

Szabó Péter kitért arra is, hogy a szociális meggondolásokon túl, az újabb kezdeményezés nem mentes a politikai motivációktól. Emlékeztetett arra, hogy már tavaly, a polgármester-választás idején is megjelentek személyek, akik felvették a kórház ügyét, de mint mondotta, a lakosság nem támogatta ezeket az embereket, „sikerüket” a rájuk adott szavazatok száma is tükrözi. +++


Képünkön: dr. Bornár Imre főigazgató főorvos beszél a városfejlesztéssel foglalkozó egészségügyi fórumon 2017. augusztus 22-én. Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű