Jelentős infrastrukturális beruházások valósulhatnak meg Pakson
Legfrissebb

- Felértékelődik a nukleáris energia a világon

- Útrekonstrukciók: Anna és Iskola utca

- Soha nem volt ennyi pénz városfejlesztésre

- Lezárult a paksi atomerőmű tízéves biztonsági felülvizsgálata

- Megváltozhat az elkerülő út tervezett nyomvonala

- Szerződéskötés – az Ősz és a Völgy utca felújítására

- Paks II. a biztonságos áramellátás garanciája

- Szeptemberben indulhat a katolikus óvoda

- Továbbra is Paks termeli a legtöbb áramot

- Nincs fenntartható rezsicsökkentés atomenergia nélkül

- Paks II. az olcsó villamosenergia-termelés záloga

- Mintegy kétezer nevezés érkezett az Alkotó Energia pályázatra

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Jelentős infrastrukturális beruházások valósulhatnak meg Pakson

2018. január 30. 11:38:43  nyomtatási kép
 

Paks, 2018. január 30., kedd (PAKS-PRESS) – Paks Város Önkormányzatánál gőzerővel dolgoznak a 2018-as költségvetés elkészítésén, számos beruházással és felújítással számolnak – mondta el Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatóján, kedden.

 

Mint az korábbról ismeretes, még 2017. október 18-án Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete jóváhagyta a 2018-as évi költségvetési koncepciót, melyben kijelölték a 2018-as gazdasági év főbb irányát. Elfogadták az illetményalap növelését, a pótlékokat és az inflációnak megfelelő dologi kiadások emelését is.

 

Decemberben az átmeneti költségvetési gazdálkodási rendeletben szerepeltették azokat az elveket és munkákat melyek a rendelet alkotásáig meghatározzák a gazdálkodást. Mindezzel párhuzamosan a Magyar Államkincstár december végén hozta nyilvánosságra a 2018-as évi feladat alapú támogatást és a szolidaritási hozzájárulás összegét.


Az idei évben Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntött arról, hogy egy fordulóban hagyja jóvá a költségvetési rendeletet a február közepén tartandó képviselő-testületi ülésen.

 

- A költségvetési terv összeállítása nulla bázisról indul, minden önkormányzati fenntartású intézmény és önkormányzati tulajdonban lévő cég vezetése beküldte Paks Város Önkormányzatának a 2018-as évi költségvetési tervezetét, az ezzel kapcsolatos egyeztetések jelenleg is tartanak – ismertette a Városházán folyó gazdasági elemzésekről és számításokról folyó munkát Szabó Péter. Hozzátette, az intézményi többletigényeket az egyes területek szakbizottságai is megtárgyalják, döntéseket ezek után hozzák meg.

 

Kiemelte, hogy a beruházások és felújítások nagy tételben szerepelnek a 2018-as költségvetésben, a pénzügyi fedezetek számára több biztosíték is van, ilyenek például a beérkező építményadó is. Példaként említette az Életfa Idősek otthonát, ahol 40+20 férőhelyet létesítenek, elkészül egy emeleti ráépítés. Ez alapján megvalósulhat egy olyan rész, ahol emeltebb szintű szolgáltatásokat is képesek lesznek kielégíteni.

 

Várhatóan elkészül a piactér lefedése, további belterületi utcák felújítása, ezek között említette a Péter, és a Vácika utcát, a Gesztenyés utat, a Kápolna utcai bölcsődét.

 

- A költségvetés főösszege egyelőre még nem ismert, miután az adóbevételek minden tétele még nem áll rendelkezésre – tájékoztatott a továbbiakban polgármester. Mint mondta, a Kormánnyal kötendő különmegállapodásból származó összeg sem ismert még, amint ez a jelentős összeg a tavasz környékén megérkezik, beépítik a költségvetésbe, akkor majd a költségvetési főösszeget módosítják.

 

Szabó Péter végezetül arra is kitért, hogy az önkormányzat megbecsüléssel gondol a köztisztviselőkre és bérnövekménnyel kívánják megelőzni a munkaerőpiaci kihívásokból adódó fluktuációt.  Felidézte, hogy a köztisztviselői illetményalapot már 12 százalékos emeléssel növelték, hogy ezzel is megtartsák a jól képzett szakembereket. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű