Süli János lesz a KDNP paksi, országgyűlési képviselő jelöltje
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Süli János lesz a KDNP paksi, országgyűlési képviselő jelöltje

2018. január 15. 19:40:47  nyomtatási kép
  

Paks, 2018. január 15., hétfő (PAKS-PRESS) – Miután a paksi beruházás a politika témájává és nem csupán szakmai kérdéssé vált, úgy döntöttem, hogy elvállalom a jelöltséget, abban bízom, hogy kellő erőt és felkészültséget meríthetek a választók bizalmából a Parlamentben – mondta egyebek között Süli János tárcanélküli miniszter a Fortuna rádió, „Unikum” című műsorában, vasárnap.

 

Mint az már Budapesten, 2017. december 16-án a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országos választmányának ülésén, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, a kormánypárt elnökétől első ízben elhangzott, Süli János, a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a KDNP színeiben indul a parlamenti választásokon.

 

Az erőmű politikai témává változott, de én szakmai feladatnak tekintettem eredetileg – fogalmazott Süli János. Hozzátette, a „Parlamentben a miniszteri munkámat jobban, biztonságosabban tudom végezni, az esetleges megválasztásom legitimációt jelent.” A választópolgárok Paks továbbépítéséről is szavaztak, amikor a Fidesz-KDNP-t válaszották kormányzati erőként.  

 

- Aki nyerni akar a választásokon, az nem lehet atomerőmű ellenes – jegyezte meg.

 

– A parlamenti képviselőség meg tud engem erősíteni, a politikai ellenfeleknek egy meghatározó érv lehet, hogy engem a Parlamentbe is megválasztottak, bátrabban lehet ülni a nyeregben – fogalmazott Süli János.

 

Az interjúban az is elhangzott, hogy február 17-én kezdődik a kapmpány. – Tervezzük, hogy 34 településre ellátogatunk, a nagyobb településekre többször is. - Elég durva kampányra kell számítani, miután abban az erőmű építése is jelen van, felkészültem - jelentette ki Süli János.


A jelölés akkor lesz végleges, ha a Választmány azt megszavazza.

Hivatalosan Kövér László választmányi elnök holnap jelenti be, hogy kik lesznek a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei a 106 egyéni választókörzetben.


Mint ismeretes, Áder János köztársasági elnök 2018. április 8-ra tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását. A választási eljárásról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően a kitűzést követő naptól a Nemzeti Választási Iroda folyamatosan közzéteszi a választáshoz kapcsolódó adatokat, információkat, választópolgároknak és jelölteknek szóló tájékoztatókat a www.valasztas.hu honlapon. +++


Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű