Egyre több áramot fogyaszt Magyarország
Legfrissebb

- Szépkorúak Hete Pakson

- Atomerőmű a Tudományok fővárosában

- Újabb utakat javítanak a városban

- Dr. Kovács Antal a Hírességek Csarnokában

- Paks II.: „sok ellenfél, sok támogató”

- Elkészült a Paks megújított térfigyelő rendszere

- Minisztériumi elismerés a pénzügyi osztály dolgozóinak

- Megkezdődött a NAÜ 62. közgyűlése

- Bükkösd térségében tervez kutatófúrásokat az RHK Kft.

- Szent István-díjat adott át Süli János

- Forgalomkorlátozások az Atomfutás rendezvény alatt

- Harminc döntés a Városházán

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Egyre több áramot fogyaszt Magyarország

2017. december 21. 08:59:01  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. december 21., csütörtök (PAKS-PRESS) – Az egyre forróbb nyarak és egyre hidegebb telek időszakában lassan szokásos hír lesz, hogy minden évben megdől Magyarország villamosenergia-felhasználása. A háztartások egyre több áramot fogyasztanak: a légkondicionálók és az életünket kényelmesebbé tévő elektromos berendezések elterjedésével nő a háztartások áramfelhasználása – mondta el a Paks-Press-nek a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

 

Mittler István ehhez hozzátette: emellett az új gyárak és üzemek is egyre több áramot igényelnek.


A MAVIR Zrt. és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal év végén megjelent, „A magyar villamosenergia-rendszer (VER) 2016. évi adatai” című kiadványa is arról számol be, hogy az előző évhez viszonyítva Magyarország nettó villamosenergia-fogyasztása 2016-ban 1,23 százalékkal nőtt, 2016. december 8-án pedig – 6749 MW-tal – megdőlt a rendszerterhelés addigi téli csúcsa.

Ezen a napon a fogyasztás 43 százalékát kellett importból fedezni.

 

Mittler István kiemelte: a legfrissebb adatok szerint a 2017-es év is több rekorddal szolgált a villamosenergia-fogyasztás tekintetében: januárban ismét megdőlt a hazai csúcsterhelési rekord, amely egy rövid időre elérte a 6780 MW-ot, míg nyáron, a Magyarországon felhasznált villamos energia mennyisége 3,15 százalékkal haladta meg az előző évit.

 

Azért, hogy a magas importarány miatt az ország ne kerüljön kiszolgáltatott helyzetbe, új erőműveket kell építeni az élettartamuk végét elérő további erőművek pótlására. Ezért épül Paks II., amely a 2030-as években leálló négy paksi blokkot váltja ki. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű