Magyar gyerekek a Roszatom Iskolája thaiföldi táborában
Legfrissebb

- Nagy valószínűséggel nem tartják meg "Paksi Löszfalomlás" partiját

- Süli János miniszter a fejét fogta

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Magyar gyerekek a Roszatom Iskolája thaiföldi táborában

2017. december 19. 20:33:23  nyomtatási kép

 

Paks, 2017. december 19., kedd (PAKS-PRESS) – Hat magyar iskolás vett részt a Roszatom Iskolája nemzetközi táborában Thaiföldön. A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern által szervezett tábort decemberben tartották, Puket közelében.

 

 A Roszatom Iskolája táborban az Andaman-tenger partján hetven tizenegy-tizenhét éves gyerek vett részt Csehországból, Magyarországról, Indiából, Thaiföldről, Mongóliából, Vietnámból, Indonéziából és Oroszországból. A Roszatom partnerországaiból érkezett fiatalok megismerhették egymást, illetve a különböző népek kultúráját és hagyományait.

 

A szabadtéri foglalkozásokon megtanulhatták a különböző népek már-már elfeledett játékait. A mazsorettprogramban részt vevő fiatalok megtanulhatták a szabadidejük beosztását, megtapasztalhatták a csapatmunkát és az önkifejezés szabadságát. Volt rejtvényfejtő foglalkozás, „a matematikai skatulya”, a fotózás iránt érdeklődők a kísérleti fényképészeti foglalkozásokon profi fotósok segítségével tanulhatták meg, hogy mi szükséges egy jó fényképhez, csoportképhez. A tánckirándulás és a színházi performansz résztvevői olyan látványos show-műsort állítottak össze a táborozás végére, amellyel nemcsak társaikat, hanem felnőtt kísérőiket is meglepték.

 

A táborban nem volt egységes nyelv, ám az érdekes foglalkozásoknak köszönhetően nem voltak nyelvi akadályok. Sokak számára emlékezetes volt a Rejtélyes olimpia nevű játék, amelynek során a már jól ismert játékok szabályait menet közben is meg lehetett változtatni. A gyerekek tartottak Eurovíziós Dalfesztivált, színházi fesztivált „A világ kisgömböce” címmel, utaztak elefántháton, felkeresték „A Fekvő Buddha” templomát, megkóstolták a híres thaiföldi kék teát. Egyik nap, „A hallgatás napján” a felnőttek csak gesztusokkal és mimikával kommunikálhattak a gyerekekkel.

 

Vörös Péter, tizenhat éves kalocsai táborozó elmondta, hogy életre szóló élményeket szerzett, a tizenöt éves gerjeni Oláh Friderikának nagyon tetszett a csapat. Mindenki nagyon barátságos volt, nyitott és vidám. „Rengeteg különleges élményben volt részem, minden nagyon szép volt, jó és finom. Mielőtt elmentünk a táborba, azt a feladatot kaptuk a földrajzórán, hogy meséljünk Thaiföldről, amikor visszajövünk. Nagyon szívesen mesélünk élményeinkről a másik gerjeni résztvevővel, Farkas Nikolettel.”

 

A Roszatom állami atomenergetikai konszern által szervezett Roszatom Iskolája egyike a nemzetközi gyermekprojekteknek, amelyeknek köszönhetően a résztvevők képességeik fejlesztése mellett életre szóló élményeket szereznek és barátságokat kötnek. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű