Ungár Péter idegességében lemondhat
Legfrissebb

- Paksi napelemes beruházások

- A jövő városa lesz Paks

- Minden biztonsági előírásnak megfelelnek a paksi atomerőmű új blokkjai

- Újabb kétmilliárdos tendert ír ki Paksra a Roszatom

- A kormány segítségét várja Paks

- Szakmai vita Paks II.-ről

- Szolgáltatói fórumot tart az önkormányzat és a Roszatom

- Lehet-e Paks I, Paks II helyett?

- A TVEL Rt. módosított üzemanyagot fejleszt Paksra

- Segítő Kéz kitüntetések a Szociális Munka Napja alkalmából

- Egeszsegedre

- Műfüves pályát avattak Gerjenben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Ungár Péter idegességében lemondhat

2017. november 02. 20:18:02  nyomtatási kép

Budapest, 2017. november 2., csütörtök (PAKS-PRESS) – Megtagadta Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja által az újabb paksi reaktorblokkok építéséről benyújtott népszavazási kérdések hitelesítését csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

 

Az NVB 7:2 arányban tagadta meg a kérdések hitelesítését, részben arra hivatkozva, hogy azok tiltott tárgykörbe - a bővítésről szóló nemzetközi egyezmény végrehajtásába - ütköznek, részben arra, hogy a kérdések megtévesztőek mivel egy 2018-ban tartott népszavazás három évig, 2021-ig kötelezné az Országgyűlést.

 

Mint azt az MTI írja, az NVB többsége szerint emellett a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvébe ütközik Ungár Péter magatartása, hogy a kérdések sorozatos benyújtását az NVB elnöke elleni fellépésre kívánta felhasználni.


Patyi András, felidézte: Ungár Péter egy október 8-ai sajtótájékoztatón arról beszélt, addig fog az LMP népszavazási kérdéseket benyújtani a "fideszes vezetésű NVB-nek", amíg annak vezetője idegességében le nem mond.

 

Ungárra amúgy is rájár a rúd, mert ön- és közveszélyes állapota miatt a Momentum bodajki táborából már a nyáron páros lábbal rúgták ki. - Etikai vétséget követett el Ungár Péter – ezt állapította meg az LMP Etikai Bizottsága.


Nemcsak részeg volt, hanem a Momentumosok beszámolója szerint az LMP elnökségi tagja a fesztiválon egy nőt és egy férfit is zaklatott – utóbbinak a sátrába mászott be többször is.


A Momentum elnöksége reggel értesült a zaklatásról is, akkor már azonnali távozásra szólították fel Ungárt, majd örökre kitiltották minden rendezvényükről.

 

Fotó: ATV-Start +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű