Dr. Kovács Antal: Csoknyai ma nagyon jó volt
Legfrissebb

- Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - mesében

- Közmeghallgatás, költségvetés, menhely, közlekedés

- RHK Kft: felelősségteljes megoldások a hulladékkezelésben

- Franciaország és Magyarország nukleáris megállapodásokat kötött

- Bursa Hungarica, karácsonyi csomag, tűzifa

- Védelmi gyakorlat a Paksi Atomerőműben

- Az InnoEnergy stratégiai partnere lett az MVM

- Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord

- Meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz-KDNP frakció tagja

- Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

- A Paks II: Magyarországnak nincs hiteltartozása

- Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Dr. Kovács Antal: Csoknyai ma nagyon jó volt

2017. augusztus 31. 15:26:18  nyomtatási kép


Budapest, 2017. augusztus 31., csütörtök - (PAKS-PRESS) - - Csoknyai ma nagyon jó volt, nagy feladat volt megverni az argentin Emmanuel Lucentit, és a német Alexander Wieczerzak elleni küzdelemből is nyertesen kerülhetett volna ki, ha egy kicsit nem enged ki a végén.


Csoknyai László kikapott a negyeddöntőben, így a vigaszágon folytatja szereplését.


A kétszeres olimpikon Csoknyai negyedik mérkőzésén a német Alexander Wieczerzakkal csapott össze, aki egy Eb-bronzzal büszkélkedhet eddig. A paksi dzsúdóst két perc elteltével ápolni kellett egy szájra ütés miatt, ám ellenfele álló helyzetben és földharcban sem tudott vele mit kezdeni - egészen az utolsó másodpercig. Amikor ugyanis már mindenki a gongszót és a hosszabbítást várta, a német egy fejen átforgatásra vazaarit kapott, így ő jutott az elődöntőbe.

 

Dr. Kovács Antal olimpiai bajnok, az Atomerőmű SE elnöke, a szünetben azt mondta a Paks-Press Hírügynökségnek, hogy "Csoknyai ma nagyon jó volt, nagy feladat volt megverni az argentin Emmanuel Lucentit, és a német Alexander Wieczerzak elleni küzdelemből is nyertesen kerülhetett volna ki, ha egy kicsit nem enged ki a végén…". Most "Csoknyai egy nehezebb útra került, hogy mi lesz tovább, egyelőre ne kiabáljuk el"…" - tette hozzá.

 

A 29 éves Csoknyai a bronzéremig tartó vigaszágra került, ahol első ellenfelét a délutáni programban az üzbég Davlat Bobonovot megverte. Ezt követően a kétszeres olimpikon hatodik mérkőzésén az iráni Szaid Mollaeivel csapott össze, akit legyőzött eddigi két találkozójukon. Legutóbb júniusban a kínai Hohhotban úgy verte meg, hogy riválisát szabálytalan fogás miatt leléptették.


Csoknyai László ötödik lett a budapesti cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.


A 11 világkupaéremnél tartó paksi dzsúdós - aki legutóbb 2015 októberében állt dobogóra a vk-sorozatban - még sosem jutott a nyolc közé olimpián, vb-n vagy Eb-n. Ezért érthető lelkesedéssel lépett tatamira a bronzmeccsen, amely csak egy percig tartott, ekkor az Ázsia-bajnokságokról ezüst- és bronzéremmel is rendelkező iráni egy kiemelést megkontrázva átölelte és a földre dobta a 29 éves magyart, és ipponnal nyert.

 

"Csalódott vagyok, érmet akartam magam miatt, a közönség miatt és a családom miatt" - mondta  Csoknyai, hozzátéve, hogy ha azt veszi figyelembe, hogy még sosem jutott korábban a nyolc közé sem világversenyen, akkor még sem lehet csalódott.

 

"A felszakadt nyelvem nem zavart, megvan a kezem-lábam, tudok dzsúdózni" - jelentette ki, majd rátért arra, hogy hiába verte meg már kétszer iráni ellenfelét, a sportág egyik jellegzetessége, hogy aki egyik héten nyer, az a következő héten már kikaphat.

 

Az Atomerőmű SE versenyzője azt is elárulta, a nap folyamán annyira nem követte az eseményeket, hogy nyolcaddöntője után az egyik segítő kislánytól kifelé menet megkérdezte, hogy minek örül annyira a közönség, s tőle tudta meg, hogy az ováció annak szól, hogy ő már a nyolcba jutott. +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű