Kezdődik a fesztivál: Pink, Billy Talent – és Paks II.
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kezdődik a fesztivál: Pink, Billy Talent – és Paks II.

2017. augusztus 09. 08:19:30  nyomtatási kép

Budapest, 2017. augusztus 9., szerda (PAKS-PRESS) - A mínusz egyedik nappal ma megkezdődik a 25. Sziget fesztivál. Mintegy tízezer ember van már a Szigeten. Az idén jubiláló, 25. fesztivál kapuit vasárnap este nyitották a kulturális, elsősorban zenei programok szerdán, a mínusz egyedik napon kezdődnek. Pink a sztárfellépő, de lesznek még koncertek előtte, a fesztiválon jelen van a Paks II. tájékoztató kamionja is.


- Bár a tavalyi látogatószám-rekordot, a 496 ezret valószínűleg nem döntjük meg, idén is több telt házas napra számítunk. Akár már szerdán, amikor az amerikai énekesnő, Pink a fő fellépő a nagyszínpadon, akkor már a bérletesek 90 százaléka a helyszínen lesz. Naponta több mint száz program közül lehet választani - mondta Kádár Tamás, a Sziget Kft. cégvezetője a keddi sajtóbejáráson.


Idén 52 országból érkeznek fellépők, külföldről a legtöbben az Egyesült Királyságból, 58-an, köztük a már említetteken túl például Alex Clare, Alt-J, a Biffy Clyro, a Crystal Fighters, George Ezra, a Glass Animals, a Hurts, a Rudimental, a Kills, a Vaccines, Tom Odell, a Two Door Cinema Club vagy a White Lies.


A Paks II. tájékoztató jármű a VOLT, a Balaton Sound, az EFOTT, a Campus és az East Fest után a Szigeten várja a fesztiválozókat 2017. augusztus 9-15. között. Az öt nyári fesztivál-állomáson mintegy tizenkétezren voltak kíváncsiak a kamionra. A korábbi fesztiválkörúthoz képest átlagosan 12 százalékkal nőtt a látogatószám.

 

Az érdeklődők a kiállításon megismerhetik a Paks II. projekt eddigi eredményeit, tájékozódhatnak a beruházás jelentőségéről, társadalmi, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. A tájékoztatás mellett fontos szerep jut az energiaszigeten a kikapcsolódásnak és a szórakozásnak is. A QR-kódos nyereményjátékban mindennap napijegyet sorsolnak ki a Szegedi Ifjúsági Napokra, a kiállítás utolsó nyári fesztiválállomására.


Az augusztus 16-ig tartó fesztivál fellépői között lesz Pink mellett PJ Harvey, Wiz Khalifa, a Kasabian, a Chainsmokers, Jamie Cullum, a Kensington, DJ Shadow, a Bad Religion, a GusGus, az Interpol, Goran Bregovic, a Klezmatics és a Tamikrest, valamint természetesen a teljes hazai élmezőny. A magyar előadók számára a hagyományoknak megfelelően külön helyszín is lesz, a Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál Színpad.

Pink 21 óra 30 perckor lép a nagyszínpadra, ahol már 16 órakor elkezdődnek a koncertek.A hazai könnyűzenei színtér kiválóságainak teret adó Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál Színpadon 15 órakor a Maxisun kezd, ezt követi a Jónás Vera Experiment, a Biebers, a Bëlga, Sub Bass Monster, végül 23 óra 15 perckor Majka & Curtis lép színpadra.


A Magic Mirror Sátorban a tavaly elhunyt kiváló zenész, Somló Tamás emlékére tartanak zenés estet, színpadra lép mások mellett Charlie, Frenreisz Károly, Gerendás Péter, Vitáris Iván, Peter Ogi, a Blahalouisiana, Roy és Ádám, Bornai Tibor és Bródy János.


A nemzetközi színtér fiatal tehetségeit Európa Színpadon mutatkoznak be, a Budapest Park Tribute Színpadon a Ladánybene 27 Bob Marley számait játssza, a KoRn előtt a gRain tiszteleg, de lesz program a Tábortűz helyszínen is, a Snowattack Retro Színpadon pedig a Bon-Bon, a Happy Gang, az UFO és Náksi Attila lép fel. 


Képünkön: a Paks II. tájékoztató kamionját minden eddiginél többen keresik fel. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű