Paksi programok augusztus 20-án
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paksi programok augusztus 20-án

2017. augusztus 08. 11:00:33  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. augusztus 8., kedd (PAKS-PRESS) - Városi ünnepséggel, Duna átúszással és sokszínű rendezvényekkel várja a paksiakat Szent István napja - közölte a Polgármesteri Hivatal.

 

A Jézus Szíve templomban az ünnepi szent misét követően 10 órakor beszédet mond Szabó Péter, Paks Város alpolgármestere, közreműködik a Viski Református Egyház Énekkara és a 40 éves Paksi Városi Vegyeskar. Ezután a történelmi egyházak képviselői megszentelik az új kenyeret.

 

Amennyiben az időjárás és víz hőmérséklete engedi, ismét lesz Duna átúszás Pakson. Helyszíne a kompkikötő, délelőtt 9 órától 11 óráig lesz regisztráció és általános tájékoztató, majd 11 órától indulás a túlpartra komppal, és a regisztrált jelentkezők átszállítása történik, 12.30-tól lesz az úszók visszaérkezése a Hirt közbe, ezt követően köszöntők hangzanak el, emléklapokat, ajándékokat adnak át.

 

A Duna nem versenyszerű átúszására abban az esetben kerül sor, amennyiben megfelelő a Duna vízállása, a víz és a levegő hőmérséklete, valamint az időjárási viszonyok, az engedélyező hatóság által kiadott határozatban foglaltaknak megfelelnek. Az úszás esetleges elmaradásáról a szervezők 2017. augusztus 20-án reggel 9.00 órakor adnak tájékoztatást az alábbi felületeken:

 

www.csengey.hu, Csengey Dénes Kulturális Központ facebook oldala, www.paksihirnok.hu, Fortuna Rádió, www.paks.hu, pakspress facebook oldala.

 

A többi rendezvénynek idén még az ASE csarnok melletti tér ad helyszínt.

 

A gyerekeket többek között állatsimogató, Hagyományőrző Magyarok Utcája, kézműves programok, ugrálóvár, vásári komédia és lovagoltatás várja 14 órától.

A 13.00 órakor induló színpadi műsor szereplői főként helyi együttesek lesznek, este pedig neves fellépők musical-és rock opera-válogatást adnak elő.


A 21.40-kor kezdődő tűzijátékot zsonglőr elemekkel tarkított látványos pirotechnikai show előzi meg. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű