Rakétákat hozatna Paksra a Magyar Környezetvédők Pártja polgármester jelöltje
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Rakétákat hozatna Paksra a Magyar Környezetvédők Pártja polgármester jelöltje

2017. augusztus 03. 16:27:30  nyomtatási kép

Paks, 2017. augusztus 3., csütörtök (PAKS-PRESS) - Népszavazási kezdeményezéséről tájékoztatta az újságírókat Medveczki Zoltán a Magyar Környezetvédők Pártja paksi polgármester jelöltje csütörtökön. Medveczki Zoltán a szükséges szavazat mennyiséggel rendelkezik, ezért jelöltként nyilvántartásba vették.


A népszavazás tartalmi részei nem alapvetése a polgármesteri programnak – mondta el újságírók előtt Medveczki Zoltán. Olyan igényekre mutat rá, mint például több egészségügyi ellátást kapjanak a paksiak,  a CT, az MRI, az EKG térítésmentesen álljon rendelkezésre, legyen szülészet, kórház, továbbá minden óvoda, iskola egy hektáros bemutató biokerttel gazdálkodjon, legyen télen-nyáron ingyenes melegvízű strand és helyi rendelet tiltsa meg a migránsok letelepedését a városban.


Mint közölte, a helyi választási bizottság nemsokára határozatot hozhat az ügyben, csak a paksi lakosság venne rajta részt, a népszavazás költségeit az államnak vagy a helyi önkormányzatnak kellene vállalnia, és leghamarabb a következő év első hónapjaiban kerülhetne rá sor.


– Népszavazás a helyi városvezetésnek is támpontokat nyújthat, és felkészülési támogatást jelenthet a majdani országgyűlési képviselő-választáshoz is – fűzte hozzá. Amennyiben megválasztanák polgármesternek, ezeket képviselni is szeretné – mondta el.


Felidézte, hogy ma Magyarországon a zöld programra nem nagyon vevő a lakosság, a Nemzeti Zöld Koalíciónak Pakson négy tagja van összesen.  


Kérdésre válaszolva elmondta, a korábbi években, három városban is, Szobon, Nagymaroson és Vácott volt már polgármester-jelölt, de eddig még sehol nem választották meg. Váci polgármester-jelöltsége idején Medveczki Zoltánnak a Magyar Környezetvédők Pártja polgármester-jelöltjeként programja volt, hogy megújuló energiaforrásokkal legyen energetikailag önellátó Vác. A diagnosztizáló orvosi vizsgálatok egy héten belül történjenek meg, negyedével csökkenjen az iparűzési adó, a váciak által leadott vér legyen a váciaké, az Olimpiákon minimum 1 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet szerezzenek a váci versenyzők - és így tovább.


Az atomerőmű működésére vonatkozó kérdéssel kapcsolatban annyit mondott, hogy a társaság pozitív választ adott a kutyamenhely támogatására, ami az energia-mixet illeti hazánk energia-ellátására, azt mondta, nem tiszte ez a polgármester-jelöltnek, ugyanakkor szükségét látná egy légelhárító rakéta rendszer védelmének.


Mint azt Medveczki Zoltán facebook bejegyzésében 2017. július 28-án írja, Felcsút Pakssal és Teheránnal kisvasúti összeköttetést fog nyerni, ha a Fidesz jelöltje esetleg győzne Pakson az időközi polgármester választáson. Ahogyan fogalmaz, „új nagyhatalom van születőben – Felcsút – Paks - Teherán tengely - amire minden volt ISAURA váltságdíj gyűjtő fog szavazni Pakson. Lesz természetesen a sivatagi részeken kilátó, a szakadékok felett üveghíd, űrállomások sora fogja hirdetni Orbánia dicsőségét és minden iráni ajatollah letelepedési kötvényben fog részesülni rogán-tóditól...”


1989-ben jegyezte be a Zöld Párt, a Zöldek és a Magyarországi Zöld Párt nevet Medveczki Zoltán környezet- és természetvédő mozgalma. Az 1990 előtt bejegyzett pártok részesültek az MSZMP felosztott vagyonából. 

A párt minden választás alkalmával újsághirdetésen keresztül keresett képviselőjelölteket, ’94-ben háromszáz, ’98-ban száz, 2002-ben már hatszáz jelentkező közül válogatták ki a jelöltjeiket. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű