Egyre népszerűbb a Paks II. bemutató kamion
Legfrissebb

- Paks II. Akadémia: Dunaújváros és Veszprém

- Fontos adatok Kalocsa-Paks Duna-hídról

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Egyre népszerűbb a Paks II. bemutató kamion

2017. augusztus 01. 14:26:38  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. augusztus 1., kedd (PAKS-PRESS) - Az eddigi tapasztalatok szerint az öt nyári fesztiválállomáson mintegy tizenkétezren voltak kíváncsiak a kamionra. A tájékoztató jármű a VOLT, a Balaton Sound, az EFOTT, a Campus és az East Fest után a Szigetre látogat 2017. augusztus 9-15. között.

 

Egyre népszerűbb az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív jármű, amely 2017-ben nyolc nagy nyári fesztivált jár végig.

 

Az interaktív tájékoztató kamion egyik fő feladata, hogy mobil látogatóközpontként megismertesse Magyarország lakosságával az atomenergia hazai energiatermelésben betöltött kiemelkedő szerepét. A meglévő paksi blokkok pótlásával ugyanis az évszázad végéig biztosítható lesz klímabarát módon hazánk villamosenergia-fogyasztásának egyharmada.

 

2009-es indulása óta több mint negyedmillióan keresték fel a kiállítást országszerte. Az információkban, fotókban és videókban gazdag interaktív kamionon szakértő előadók állnak a látogatók rendelkezésére. 

A tájékoztatás mellett fontos szerep jut az energiaszigeten a kikapcsolódásnak és a szórakozásnak is.

 

​Az eddigi négy állomás tapasztalata, hogy a 2015-ös körúthoz képest átlagosan 12 százalékkal nőtt a kamiont felkeresők száma. A látogatószám mellett fontos visszajelzést ad a kérdőív, amin a kiállítás vendégei összegezhetik véleményüket.

A kitöltők több mint kétharmada vélekedett úgy, hogy az atomenergia olcsó és klímabarát, a válaszadók 90 százaléka pedig új információhoz jutott az interaktív kiállításon.

 

A kamionra látogatók részletes tájékoztatást kaptak a radioaktív hulladékok kezelését és a 3+ generációs blokkok biztonságát illetően is.

 

A mozgó kiállítás ezután a Sziget Fesztiválra (augusztus 9-15.) tart, és a Debreceni Virágkarnevál (augusztus 18-20.) után a Szegedi Ifjúsági Napokon (augusztus 23-26.) fejezi be nyári körútját. 


(Fotó: MVM Paks II.) +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű