Hatalmas bulira vár az East Fest és a Paks II. tájékoztató kamionja
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Hatalmas bulira vár az East Fest és a Paks II. tájékoztató kamionja

2017. július 25. 09:23:08  nyomtatási kép

Mezőtúr, 2017. július 25., kedd (PAKS-PRESS) - Gyönyörű, árnyékos liget fogadja a látogatókat, nyaralókat Kelet-Magyarország legdinamikusabban fejlődő rendezvényén, az East Festen és itt lesz a Paks II. tájékoztató kamionja is keddtől, Mezőtúron. Mások mellett fellép a Basshunter, Tankcsapda, Halottpénz, Punnany Masif, Stadium, Hooligans, Kowalsky Meg A Vega és a Wellhelo.

 

Az East Fest keretében a Mezőtúri Városi Strandon, és a mellette lévő hatalmas ligetben, parkos környezetben találkozhatnak a rajongók a magyar könnyűzenei életélvonalbeli előadóival július 25-29 között. A strand mellett rengeteg sportolási lehetőség, változatos játékok, Civil Falu, stand up és egyéb előadások teszik tartalmassá a bulit megelőző órákat.


A hazai előadókat tekintve országos szinten is az egyik legerősebb programot felvonultató East Fest mind a bérlet, étel vagy ital árak, mind az egyéb szolgáltatások terén is igencsak barátinak nevezhető szinten marad 2017-ben is. Ez a fesztivál az elmúlt öt évben Kelet-Magyarország legdinamikusabban fejlődő rendezvényévé nőtte ki magát.


2016-ban rekord számú érdeklődő vett részt a fesztiválon. A szervezők idén is hasonló létszámmal számolnak. A rendezvény öt napja alatt ötvenezer látogatót várnak.


Az elmúlt évekhez képest folyamatosan növekszik a rendezvény. Idén a korábbiakhoz képest több zenekar kap fellépési lehetőséget. Már kora délutántól nyit az árnyékos Liget Színpad, ahol a tavalyi évnél még sokszínűbb lineup-ot vonultatnak fel a szervezők. A fellépők után pedig 0 órától a mozié lesz a főszerep.


A fesztivál egyik érdekessége, hogy a Paks II. tájékoztató jármű a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, az EFOTT és a Campus Fesztivál után a mezőtúri East Festre látogat 2017. július 25-29. között.


2009-es indulása óta több mint negyedmillióan keresték fel a kiállítást országszerte. A információkban, fotókban és videókban gazdag interaktív kamionon szakértő előadók állnak a látogatók rendelkezésére. A tájékoztatás mellett fontos szerep jut az energiaszigeten a kikapcsolódásnak és a szórakozásnak is.  A QR-kódos játékkal a szerencsések napijegyet nyerhetnek a következő állomásra, a Sziget Fesztiválra.

 

2012-ben nyitotta meg kapuit első East Fest, mára ötvenezer látogatót várnak a rendezvényre, a keddtől vasárnapig tartó időszakot nyaralásnak fogják fel a látogatók. Már az első nap olyan fellépők érkeznek, mint az Intim Torna Illegál, Belga, Ocho Macho és Copy Con.


A koncertek után a nagyszínpad mellett lesz egy after sátor is. Újdonság tavalyhoz képest, hogy két színpadon is élőzenei programok lesznek, míg az egyik színpadon fiatalosabb, populárisabb előadók zenélnek, addig a másik színpadon kőkemény rockbandák lépnek fel, valamint egy harmadik sátorban helyet kap a szokásos hip-hop vonal.


A Liget Színpadon azoknak a zenekaroknak adnak fellépési lehetőséget, akik vagy nagyon tehetséges kezdők, vagy olyan profi zenészeknek, akik nem a mainstreamet képviselik. Három nap működik majd ez a színpad, délután mindig színházzal kezdik itt a napot, majd koncertek jönnek este fél 12-ig, végül pedig hajnalig különböző filmeket vetítenek az East Fest Moziban, ugyanitt. Olyan nagy nevek is jelen lesznek a Liget Színpadon, mint a Sziámi AndFriends vagy a Balkán Fanatik.

 

A sportversenyek terén sem lesz hiány, idén is lesz strandfoci, strandröplabda, streetball és számos egyéb bajnokság és bemutató mérkőzéseket is szervezünk több sportágban is.

 

A 2017-es East Fest július 25-29-ig várja a fesztiválozókat. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű