Campus Sportfesztivál - a Paks II. tájékoztató kamionjával
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Campus Sportfesztivál - a Paks II. tájékoztató kamionjával

2017. július 19. 07:25:41  nyomtatási kép


Debrecen 2017. július 19., szerda (PAKS-PRESS) - A Campus Sportfesztivál, a hazai és határon túli felsőoktatási intézmények legnagyobb nyári sporteseménye szerdán kezdődik a Debreceni Egyetemen és a DEAC pályáin. A hallgatók kispályás labdarúgásban, 3x3-as kosárlabdában, illetve strandröplabdában mérik össze tudásukat. A Campuson jelen van a MVM Paks II. Zrt. tájékoztató kamionja is.


A fesztiválváros a debreceni Nagyerdőben nyitja meg a kapuit. A jubileumot ünneplő Campus Fesztivált nemcsak egy 30 méteres óriáskerékkel gazdagabb, de az atomerőműves bővítésről tájékoztató jármű a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound és az EFOTT után a Campus Fesztiválon is várja a fiatalokat, július 19-22-e között. A tájékoztató kamiont 2009-es indulása óta több, mint negyedmillióan keresték fel, országszerte.


A kamion népszerűségét annak köszönheti, hogy az információkban, fotókban és videókban gazdag kiállító térben szakértő előadók állnak a látogatók rendelkezésére, továbbá a QR-kódos játékkal a szerencsések napijegyet nyerhetnek a következő állomásra, az East Festre. Természetesen a tájékoztatás mellett fontos szerep jut az energiaszigeten a kikapcsolódásnak és a szórakozásnak, a Campuson is.


A vonzó eseményekhez, rendezvényekhez tartozik, hogy Debrecenben lép fel a The Prodigy, a Bingo Players, Alle Farben, Lukas Graham, a hazai művészek közül pedig a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains és a Quimby is színpadra áll majd.


A tizedik Campuson 17 helyszínen 500-nál is több program közül válogathatnak majd a fesztiválozók. Kulturált beltéri mosdók, a főbejáratnál kerékpártárolók, csomagmegőrzők biztosítják a fesztiválozók kényelmét, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. támogatásának köszönhetően pedig fél áron válthatnak vonatjegyet azok, akik az ország különböző pontjairól érkeznek Debrecenbe július 19. és 24. között.


A több mint 100 éves Víztorony és a Nagyerdei Stadion már emblematikus építménye a fesztiválnak, idén pedig még egy óriás építmény költözik a Nagyerdőre, a 30 méter magas Campus Eye, amely éjszaka különleges ledvilágítással válik a fesztivál különleges díszévé.


A Campus Fesztivál 2008-ban indult, a tíz év alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott. Az első rendezvényen 27 ezren voltak, idén a szervezők reményei szerint átlépik a bűvös 100 ezres határt. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű