Bana János Paks új alpolgármestere
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Bana János Paks új alpolgármestere

2017. július 12. 19:09:11  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. július 12., szerda (PAKS-PRESS) – Bana Jánost választotta meg Paks önkormányzata társadalmi megbízatású alpolgármesternek, miután képviselő-testület a 2017. június 20-i ülésén módosította az alpolgármesterek számát, az eddigi kettő helyett három alpolgármester foglalkoztatását hagyta jóvá.

 

A képviselő-testület a polgármester javaslatára, titkos szavazással, minősített többséggel a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére egy alpolgármestert választ, több alpolgármestert választhat.

A módosítás értelmében a képviselő-testület mind a három alpolgármestert a tagjai közül választ, illetve a három főből egy fő főállású, míg kettő alpolgármester társadalmi megbízatásban látja el feladatát. Arra tekintettel, hogy eddig csak kettő, egy társadalmi megbízatású és egy fő állású alpolgármestert választott a képviselő-testület, szükségesnek mutatkozott a harmadik, szintén társadalmi megbízatású alpolgármestert is megválasztani.

 

Mint az korábbról ismeretes, Szabó Péter eddigi alpolgármestert bízta meg a testület a polgármesteri teendők ellátásával, mert Süli János polgármesteri jogviszonyát összeférhetetlenség okán megszüntette - miniszteri kinevezése miatt. Szabó Péter az időközi választásig látja el a megbízott polgármesteri teendőit. Az alpolgármesterek közül Barnabás István státusa nem változott.

 

Az új alpolgármester Bana János már jó ideje nem számít kezdőnek az önkormányzati munkában. 2006 és 2010 között képviselőként részt vett az önkormányzat munkájában. Az alpolgármesteri kinevezéséig a gazdasági bizottság elnöke volt, erről a mai napon összeférhetetlenség miatt le kell mondania. A gazdasági bizottság vezetését a továbbiakban Bordács József veszi át.

 

Bana János a 2014-es választások alapján az ötös választókerület képviselője, a gazdasági bizottság elnöke lett. Ebben a tisztségében - más teendői mellett -, az önkormányzat és a paksi atomerőmű közötti párbeszéd és kapcsolatok folyamatos fenntartója is volt, jelentős része volt abban, hogy huzamosabb egyeztetések után megállapodtak az építményadó mértékéről és a felek kölcsönös elégedettségével zárult. A továbbiakban is gazdasági kérdések maradnak Baja János felügyelete alatt, többek között az E-közlekedés bevezetése - kiemelt területként. 

  

Bana János híradástechnikai mérnök, környezetvédelmi szakmérnök. Két fia és két lánya van, családjával a Neu­mann János utcában él. Az atomerőmű munkavállalója, a baleset-elhárítási terület vezetője, szakmai tanácsadója a speciális helyzetekre szakosodott civil szervezeteknek, tagja a Magyar Biztonságtudományi Társaságnak – olvasható portréjának ismertetője az önkormányzat honlapján.

 

A képviselő testület ma új önkormányzati bizottságot is életre hívott, Köznevelési Kulturális és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság néven, miután a Képviselő-testület a 2017. június 21.-i ülésén döntött a Közbiztonsági, Ifjúsági, Sport és Esélyegyenlőségi Bizottság és a Köznevelési és Kulturális Bizottság összevonásáról. Az új bizottság elnöke Magyarné Nagy Edina. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű