Egyre több fiatal keresi fel a Paks II. projektet bemutató kamiont
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Egyre több fiatal keresi fel a Paks II. projektet bemutató kamiont

2017. július 12. 18:52:55  nyomtatási kép

Velence, 2017. július 12., szerda (PAKS-PRESS) – A Paks II. Projektet bemutató kamion 2017-es tájékoztató munkájának eddigi eredményeiről számolt be a sajtó munkatársainak Dr. Mészáros György, a Társaság elnöke az EFOTT-on.

 

2017-ben nyolc nagy nyári fesztiválon várja az érdeklődőket az interaktív mobil kiállítás, amely átalakított külsővel és belső tartalommal várja a fesztiválozókat. Mintegy 100-120 ezer résztvevőt várnak a rendezők a vasárnapig tartó Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára, Velencére.

 

Továbbra is népszerű az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív jármű, amely 2017-ben nyolc nagy nyári fesztiválon várja az érdeklődőket látványos új elemekkel, feltöltődési lehetőségekkel, játékokkal.

Az eddigi tapasztalatokról dr. Mészáros György, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. igazgatóságának elnöke beszélt a sajtónak a kamion nyári körútjának velencei állomásán, az EFOTT-on.

 

A mobil interaktív kiállítás 2009-ben kezdte meg országjárását, azóta több mint 250 ezer vendéget fogadott. A tájékoztató körút 2017 nyarán nyolc nagy hazai fesztiválon folytatódik: az interaktív kamion járt a VOLT-on és a Balaton Soundon; az EFOTT után a Campus Fesztiválra és az East Festre tart, majd a Sziget Fesztiválon, a Debreceni Virágkarneválon és a Szegedi Ifjúsági Napokon várja a vendégeket.

 

Dr. Mészáros György kifejtette: az eddigi két fesztivál tapasztalata, hogy több mint 15 százalékkal nőtt a látogatók száma a legutóbbi, 2015-ös körúthoz képest. Az érdeklődők véleményét összegző kérdőíves felmérés alapján, a kitöltők több mint kétharmada vélekedett úgy, hogy az atomenergia olcsó és klímabarát. A válaszadók 90 százaléka pedig új információhoz jutott az interaktív kiállításon, amelyet 80 százalékuk tartott hasznosnak.

 

A kamionon a látogatók interaktív táblákon ismerkedhetnek meg az atomenergia békés célú felhasználásával, a Paksi Atomerőműben üzemelő négy, illetve a tervezett két új atomerőművi blokk legfontosabb jellemzőivel.

Tájékozódhatnak a Paks II. projekt eddigi eredményeiről, a beruházás jelentőségéről, társadalmi, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. Emellett kisfilmek segítségével megismerhetik többek között a 3+ generációs VVER-1200-as blokktípust, valamint virtuális sétát tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben. A látogatók felmérhetik a témában szerzett tudásukat is, a tesztet helyesen kitöltők pedig ajándékot kapnak.

 

A járművön található energiatermelő kerékpárral bárki megtapasztalhatja, mekkora energiát kell kifejteni egy-egy mindennapi használati tárgy rövid ideig tartó üzemeltetéséhez. Az interaktív kamion mellett felállított energiaszigeten pedig a látogatók mobiltelefonjukat is feltölthetik, miközben az árnyékban, babzsákokon vagy függőágyakban pihenhetnek. 

Az érdeklődők mindennap egy-egy napijegyet is nyerhetnek a tájékoztató jármű következő állomására – ezen a héten a Campus Fesztiválra.

 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű