Paks II.: Formáló, aktív, cselekvő partner
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks II.: Formáló, aktív, cselekvő partner

2017. július 04. 15:13:51  nyomtatási kép

Paks, 2017. július 4., kedd (PAKS-PRESS) - „Aki ékveréssel próbálkozna közöttünk az korán keljen fel” – utalt a vezetőség tagjainak régi kapcsolatára Mészáros György, a Paks II. projekttársaság Igazgatóságának frissen kinevezett elnöke. Nem nagy fogadkozásokkal, de annál nagyobb elszántsággal, a bizalmi légkör megalapozásának szándékával mutatkozott be a Paks II. társaság munkavállalóinak, majd a sajtó munkatársainak június utolsó napján a projekt vezetése. Az őket bemutató miniszter, az elnök és a vezérigazgató több mint húszéves szakmai, emberi, baráti kapcsolatot ápol.

 

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter 2017. június 30-án bejelentette, hogy 2017. július 1-től Lenkei István vezérigazgató és dr. Mészáros György, az Igazgatóság elnöke vezetésével működik tovább az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt.

 

Mészáros, aki vezetőtársaival nem „új fiú” az atomerőműves pályán, arról is beszélt, tudja, „honnan fúj a szél”. Hite szerint olyan kollektívának kell a továbbiakban együtt dolgoznia, amely erős és képes megbirkózni a feladattal. „Magunktól se várok kevesebbet, mint kollégáinktól” – fogalmazott. „Bizalmi légkörrel szeretnénk kollégáinkat megfertőzni” – ehhez társulhat majd egyik kedvenc területén, a kommunikációban kitűzött cél, hogy az atomenergiával kapcsolatos misztikus félelmeket oldja az emberekben.

 

A szél pedig onnan fúj, hogyha sokat mondják az embernek, hogy félni kell, akkor aggódni kell.  Hogy a társadalom egy része már észre sem veszi a rezsicsökkentés eredményeit, az olcsóbb áramot örömmel használja, és csodálkozik, ha valamiért véletlenül nincs áram a konnektorban. Azért, hogy ez meg is maradjon, szükség lesz a további új blokkokra. Egyre több lesz a zöldautó, Pakson is új töltőállomásokat szerelnek fel, legyen zöld a tömegközlekedés is, persze annak is áram kell. – Rendet kell tenni a fejekben – fogalmazott Mészáros György.

 

Lenkei István elmondta: testhezálló feladatot kapott, hiszen azon atomerőműves szakemberek között volt, akik a ’90-es évek vége felé az üzemidő-hosszabbítás programja mellett az új blokkok megvalósítását kezdték tervezni. – A Süli Jánostól kapott megbízás alapján újra, aktívan foglalkozhatok az új blokkokkal – mondta a bemutatkozáskor.

 

Süli János miniszter ehhez hozzátette: Lenkei István kiváló gyakorlati szakember, emellett széleskörű szakmai és társadalmi kapcsolatrendszerre tett szert az iparág atomenergiával foglalkozó legfontosabb vállalkozásait tömörítő Magyar Atomfórum Egyesület vezetőjeként. A szervezet a legjelentősebb európai atomenergetikai szövetség, a FORATOM tagjaként működik.

 

 – Az új vezetés dinamikus erőműves szakemberekből áll legalább 20-25 éves tapasztalattal – mondta.

 

Süli János az előttünk álló nyár programjáról is beszélt, szabadság nem volt benne, inkább hajrá.


A miniszter sajtótájékoztatón elfoglalt asztalán egy könyv volt: Szabó Benjamin „Atomkörkép” című munkája. – Mostanában sokat forgatom ezt a könyvet – mondta Süli János –, hogy ne fogyjon el a kedv, a lendület még a két blokk építése közben sem.

 

Talán már a gumicsizmát is megvette. „Szeretnék már abban járni” – mondta a közelmúltban, egy kisebb társaságban. De biztos benne, egy pár nem lesz elég.

 

Képünkön: Dr. Mészáros György az igazgatóság elnöke, Süli János miniszter, Lenkei István az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója (balról-jobbra) a szervezet sajtótájékoztatóján az Erzsébet Nagy Szállodában, 2017. június 30-án. +++

(Fotó: Paks-Press/Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű