A Paks II. projekttársaság új vezetéssel indul a megvalósításért
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


A Paks II. projekttársaság új vezetéssel indul a megvalósításért

2017. június 30. 15:37:27  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. június 30., péntek (PAKS-PRESS) - Új menedzsmentet nevezett ki a Paks II. projekttársaság élére Süli János tárca nélküli miniszter,  július 1-jével Lenkei István lett a cég vezérigazgatója.

 

A paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken, paksi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az előkészületeket követően a projekt a megvalósítás szakaszába lép, ami más típusú szakértelmet kíván, ezért a vezetés legtöbb tagjának - beleértve Bán Tamás vezérigazgatót - megköszönte eddigi munkáját, és új menedzsmentet állított fel. 

 

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója július 1-jétől Lenkei István, aki 1979-től dolgozik az atomenergetika területén, 2012-től vezérigazgatói tanácsadó az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nél, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai államtitkárságának szakmai tanácsadója, a Magyar Atomfórum Egyesület elnöke.  Lenkei István dr. Bán Tamást váltja az új atomerőművi blokkok létesítéséért felelős társaság élén. Süli János köszönetét fejezte ki a korábbi vezérigazgató munkájáért.

 

Mint azt az vezérigazgató hangsúlyozta, célja, hogy a projekttársaság ne passzív megrendelői szerepet töltsön be, hanem formáló, aktív, cselekvő partner legyen. Leszögezte: munkatársaitól azt várja el, hogy ellenőrizzék, követeljék meg a projekt során a műszaki, biztonsági, szakmai, gazdasági követelmények maradéktalan teljesítését. 

 

Az Igazgatóság elnöke 2017. július 1-től dr. Mészáros György, aki az elhangzottak szerint komoly vezetői tapasztalattal rendelkezik, 2000-től két éven át a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatósági elnöke volt.  A menedzsmentben kiváló gyakorlati szakemberek kaptak helyet, mindannyian több évtizedes szakmai tapasztalattal. Mészáros György, a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a most felálló stáb, beleérve Süli János minisztert, a szakmaiság mellett olyan bizalmi légkört alakított ki, amely garanciát jelent a két erőművi blokk megépítése hatalmas feladatának sikeres megvalósításra.

 

Mint Süli János elmondta, az elmúlt évek során a projekt előkészítése és az uniós eljárások megnyugtató lezárása volt a feladat. Az előkészületeket követően a projekt a megvalósítás szakaszába lép. Ehhez más típusú szakértelemre van szükség.

 

A miniszter hozzátette: Lenkei István kiváló gyakorlati szakember, emellett széleskörű szakmai és társadalmi kapcsolatrendszerre tett szert az iparág atomenergiával foglalkozó legfontosabb vállalkozásait tömörítő Magyar Atomfórum Egyesület vezetőjeként. A szervezet a legjelentősebb európai atomenergetikai szövetség, a FORATOM tagjaként működik. Dr. Mészáros György pedig, aki korábban a Paksi Atomerőmű igazgatóságának elnöke volt, szintén tapasztalt, felelősen gondolkozó vezető.

 

A fentiekről – néhány órával a 2017. június 30-i sajtótájékoztató előtt – Süli János munkavállalói fórum keretében adott személyes tájékoztatást, amelyre a projekttársaság minden dolgozója meghívást kapott.

 

 Az Igazgatóság tagjai: dr. Mészáros György (elnök), Lenkei István, Mittler István, dr. Vidoven Árpád, Kovács Pál, Guba János.

A Felügyelőbizottság tagjai: Incze Zsolt (elnök), dr. Kékesi László, dr. Varga Sándor, Steiner Attila, Vitézy András, Szabó Péter.

 

Becskeházi Attila államtitkári kinevezése

Budapest, 2017. június 30., péntek (PAKS-PRESS) - Becskeházi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár átvette kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől Budapesten, a Sándor-palotában.

 

A paksi bővítésre 12,5 milliárd eurót fordítanak, a tervek szerint az építkezést 2018-ban kezdik meg, a bővítés első blokkját 2025-ben, a másodikat pedig 2026-ban adja át a fővállalkozó Roszatom.

 

Képünkön: Dr. Mészáros György az igazgatóság elnöke, Süli János miniszter, Lenkei István az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója és Mittler István kommunikációs igazgató (balról-jobbra) a szervezet sajtótájékoztatóján az Erzsébet Nagy Szállodában, 2017. június 30-án.

(PAKS-PRESS/MTI/MVM Paks 2., Fotó: Paks-Press/Kiss G. Péter.) +++

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű