Megoldódnak az ESZI pénzügy gondjai
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Megoldódnak az ESZI pénzügy gondjai

2017. június 28. 10:40:50  nyomtatási kép
 

Paks, 2017. június 28., szerda (PAKS-PRESS) - Az iskolafenntartó MVM Paksi Atomerőmű Zrt. a következő évben is támogathatja az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium működését, a dolgozók visszamenőleges hatállyal megkaphatják még a nyári szünet megkezdésekor az eddig elmaradt juttatásokat, 2018 után pedig egy négyéves szerződés kidolgozásán dolgozik majd a kuratórium – ezt Mittler István elnök jelentette be a mai munkavállalói tájékoztatón.

 

A munkavállalói tájékoztató után Mittler István a Paks-Press Hírügynökségnek elmondta, hogy a kuratórium kérelmet nyújtott be a vállalati támogatás folytatására, ezt a fenntartó atomerőmű és a Magyar Villamos Művek Zrt. egyaránt elfogadta. Erről tegnap délután adott tájékoztatást Hamvas István, a paksi atomerőmű vezérigazgatója. 

Ezt követően ma délelőtt Mittler István a dolgozók előtt közölte a pozítív döntést, a megbeszélésen jelen volt a legnagyobb atomerőműves érdekvédelmi szervezet, a PADOSZ elnöke is. Lőrincz László közölte, hogy az aláírási kezdeményezésüket – a kedvező döntések értelmében visszavonják.

 

Mitter István ugyancsak ma délelőttre kuratóriumi ülést hívott össze, amely kiadásunk időpontjában is tart.  A kuratórium arról hoz döntést, hogy a dolgozók megkapják még a nyári szabadságok megkezdése előtt az elmaradt járandóságaikat. 

– Szeptembertől egy hosszútávú, 3-4 éves, minimum 2021 évig tartó vállalati, támogatói szerződés kimunkálását kezdjük meg – folytatta Mittler István. Hozzátette, hogy szintén a ma reggeli minisztériumi tájékoztatás szerint módosítják azt a kormányrendeletet, amely eddig a pénzügyi problémákat okozta az intézményben. Az állami tervezet változatlan támogatást biztosíthat, ez a másik fontos pénzügyi pillére a működésnek.   

 

Kérdésre válaszolva Mittler István cáfolta, hogy a gondok láttán munkavállalók elhagyták volna az iskolát.


– Biztosított jövőképpel rendelkeznek, számukra az ESZI több, mint munkahely, kitartottak az iskola mellett és bíztak abban, hogy pénzügyi gondok megoldhatók, egy dolgozó távozott, ő is inkább családi okokra hivatkozott – fűzte hozzá.

 

Mittler István közölte azt is, hogy Szabó Béla igazgató 2017. augusztus 15-től nyugdíjba távozik, új igazgató személyről, a kuratórium hoz majd döntést. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű