Paks várja Tour de Hongrie résztvevőit
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks várja Tour de Hongrie résztvevőit

2017. június 27. 17:27:41  nyomtatási kép


Változik a közlekedési rend a Tour de Hongrie miatt

Paks, 2017. június 27., kedd (Paks-Press) - Idén Paksot is érinti a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie. A népes mezőny huszonkét csapatának több, mint százharminc versenyzőjét várják. A nemzetközi kerékpárverseny mezőnye 2017. június 30-án pénteken érkezik Paksra. A verseny miatt útlezárások lesznek.

 

A nemzetközi verseny hat nap alatt tíz megyét érintve 750 km-t tesz meg, végül Budapestre fut be a Hősök terére. A június 27-i szombathelyi prológ után jön a Keszthely-Zalaegerszeg, Velence-Siófok, Paks-Cegléd, Karcag-Miskolc, végül a Jászberény-Budapest szakasz. Mint már arról korábban beszámoltunk, június 30-án innen indul a harmadik, 178 km szakasz, amelynek végállomása Cegléd.

 

A prológ egyik legnagyobb esélyese a pályaversenyző Szalontay Sándor, aki tavaly a leggyorsabbnak bizonyult az egykilométeres távon, így magára ölthette az egyéni összetett éllovasának járó sárga trikót. Az összetettben leginkább esélyes magyar kerekes, Lovassy Krisztián felkészülését kezdődő tüdőgyulladás nehezítette az elmúlt héten, ám így is győzött vasárnap az ibrányi országúti ob-n.

 

A program szerint a Csengey Dénes Kulturális Központ parkolójából indul a harmadik szakasz. A csapatokat délelőtt 11 órára várják, 11.30-ig free-style bemutató tartanak, déli 12 óráig tart a minimotoros/futóbiciklis verseny, ezt ismét free-style bemutató követi, félegytől lesz a csapatbemutató és aláírási ceremónia. 13 órától a helyszínre érkezik Bor Barna és Cirjenics Miklós judósok. A 13.45-ös rajt előtt rövid köszöntőt mond Barnabás István, Paks város alpolgármestere.

 

A pénteki Tour de Hongrie kerékpáros verseny miatt útlezárások lesznek a Tour de Hongrie idején – közölte a Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya. Már a versenynap előtt 2017. június 29-én, csütörtökön 18órától a Csengey Dénes Kulturális Központ parkolóját teljes egészében lezárják, oda ki-és beállni legközelebb 30-án, pénteken 14.30 után lehet.

A szervezők azt kérik az autósoktól, hogy csütörtökön 18 óra előtt járműveikkel hagyják el a parkolót.

 

2017. június 30-án 13.20-tól teljes egészében lezárják a mezőny városon átvezető útvonalát. Ide a környező utcákból sem lehet majd behajtani. Az útvonal: Gagarin u.-Kishegyi út- Újtemplom u.-Tolnai út-Dózsa Gy. út- Deák Ferenc utca.

A paksi szakaszon való áthaladás ideje alatt nem lehet behajtani a városba a Deák Ferenc utcába a 6-os főközlekedési út felől sem.

 

Az útlezárást a mezőny elhaladása után folyamatosan megszűntetik. A rendőrség kéri, hogy az autósok 13.20 óra előtt hagyják el járműveikkel az érintett útszakaszt, a gépkocsikkal ez idő alatt illetve az útlezárást megelőzően az út mellett se parkoljanak.

 

Felhívják a gyalogosok figyelmét arra, hogy a kerékpárosok és kísérő járműveik igen nagy sebességgel haladnak át a városon, az útszakaszon a gyalogos átkelés is veszélyes lehet.

 

Képünkön: Szabó Péter alpolgármester a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján, a Csengey Dénes Kulturális Központban, 2017. május 29-én. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű