Megkezdődött a Paks 2. építkezését kiszolgáló terület tervezése
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Megkezdődött a Paks 2. építkezését kiszolgáló terület tervezése

2017. június 15. 17:56:33  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2017. június 15., csütörtök – Kormányhatározat született arról, hogy a Paksi Atomerőmű Zrt-nek (a Paks I. társaságnak) kell előkészítenie a Paks 2. építkezését kiszolgáló területet, ezek a tervezési feladatok elindultak, ennek befejezésével kezdődhet meg a terület letisztítása, például az ott lévő távvezetékektől – mondta el paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán.

 

Aszódi Attila ismertette: megszületett a környezetvédelmi és a telephely-engedély is, mindkettő jogerős. A következő időszak legfontosabb feladata a létesítési engedély megszerzése, ez után pedig megkezdődhet az építkezés. Ahhoz azonban, hogy ezt az építkezést ki lehessen szolgálni, háttér infrastruktúrát kell létrehozni, és ennek megépítését is engedélyeztetni kell - mondta.

 

Több szempontból is fontosnak nevezte Aszódi Attila a Paks II. projektben a magyarországi vállalkozások részvételét. Szavai szerint munkahelyeket teremt, illetve tart meg, emellett adóbevételt generál és élénkíti a magyar gazdaságot.

 

A paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár kiemelte: a magyar cégek egy része már most megfelel a beszállítókkal szemben támasztott követelményeknek, mivel régóta atomenergetikai projektek beszállítói, így rendelkeznek a megfelelő tudással, minősítéssel. - Vannak azonban olyan cégek is, amelyeknek erre fel kell készülniük - jegyzete meg.

Hangsúlyozta, hogy a beszállítóknak a fővállalkozóval kell szerződniük, és a megfelelő tudás megszerzéséhez szükséges programokat is a fővállalkozó biztosítja.

 

A turbinatender június 2-i visszavonása a beruházás megvalósítását nem akadályozza, a fővállalkozó azt közölte, hogy hamarosan újra kiírja a tendert. 

- Nincs késlekedés, a beruházás halad előre - szögezte le az államtitkár. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű