Erősödő szolgáltató, ellátó, munkáltató szerepek a Mezőföldvíz Kft-nél
Legfrissebb

- Gimnázium: eredményes érettségi volt

- A vírus - vesztésre áll

- Az Unióban termelt áram több mint fele karbonsemleges

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Erősödő szolgáltató, ellátó, munkáltató szerepek a Mezőföldvíz Kft-nél

2017. május 04. 14:20:52  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2017. május 4., csütörtök – A Mezőföldvíz Kft. a vállalt kötelezettségein túl a jövőben jelentős szerepet kaphat a Paks 2. beruházás ellátásban is – mondta sajtótájékoztatóján Süli János miniszter, Paks polgármestere a Társaság taggyűlése előtt tartott sajtótájékoztatóján, az Erzsébet Nagy Szállodában, csütörtökön.

 

-  A Vízmű társulatok nincsenek egyszerű helyzetben, a május 3-án tartott kormányülésen, lezárás nélkül áttekintettük a gondokat, a kisebb településeket ellátó szervezetek a megtartóképessége is egyelőre veszélyben van – mondta Süli János. Úgy fogalmazott: a víz kincs, a vele való lelkiismeretes gazdálkodás kötelességünk, a műszaki fejlesztések Pakson megtörténtek, a szennyvíz gondok jelenleg megoldottak, ugyanakkor szükség volt arra is, hogy a tulajdonos önkormányzat eddig 200 millió forintot tegyen hozzá a gazdálkodáshoz. 

- A tőkeemelések azonban nem a veszteségek pótlására történtek, hanem a társaság tőkeerejét, ezzel „gazdasági szalonképességét” erősítették, amely megtérült – tette hozzá.

 

Mint az a sajtótájékoztatón elhangzott, a Mezőföldvíz Kft. a Paks 2. beruházásban, az ellátásban való szerepvállalása új gazdasági fordulatot hozhat a cégnél. Mezőföldvíz Kft. 208 munkavállalót foglalkoztat, 47 településsel 150 fogyasztási egységet lát el.

 

Csapó Sándor ügyvezető tájékoztatójában elmondta, több mint 2,5 MRD összegű árbevétel mellett közel 6 millió forint nyereséget ért el a Mezőföldvíz Kft. – Ez akár nullszaldónak is tekinthető, de ebben az siker, hogy ezt úgy tudtuk előteremteni, hogy 200 millió forintos vezetékadót is befizettünk állam kasszájába - mondta el.

Csapó Sándor ügyvezető szavai szerint a 2017-es üzleti terv optimistább lehet, mert a Paks 2, és a bonyhádi szennyvíztelep beruházás is elkezdődik. - A térségben hat-hét helyen vízminőség javítás projekt is indul, erősödik a vállalkozó tevékenységünk is – fűzte hozzá.  

 

A sajtótájékoztatón résztvevő Potápi Árpád államtitkár, Tolna megyei országgyűlési képviselő mindenekelőtt kitért arra, hogy Süli János miniszteri kinevezése mögött ott van az atomerőműért, a városért végzett több évtizedes munka elismerése – Tolna megyei lakosként, képviselőként büszke vagyok e kinevezésre, a sikert a Tolna megyei emberek is magukénak érzik – jelentette ki.

 

Potápi Árpád – mint Bonyhád korábbi polgármestere is -, röviden szólt a település északi részén megépítés előtt álló, több éve napirenden lévő szennyvíz-beruházásról, amelynek értéke meghaladja 1,5 MRD forintot, várhatóan 2018 végére készül el és a paksi műhöz hasonlóan regionális ellátó lesz.

 

A sajtótájékoztató után megkezdődött a paksi tulajdonú Mezőföldvíz Kft. taggyűlése az Erzsébet Nagy Szállodában. A viziközmű társulás képviselői egyebek között a 2016. évi beszámolóról, a 2017-es üzleti terv irányelveiről, és a Társasági Szerződés módosításáról tanácskoztak. 


Képünkön: Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Tolna megyei országgyűlési képviselő, Süli János miniszter, Paks polgármestere és Csapó Sándor ügyvezető (balról-jobbra) közös sajtótájékoztatója az Erzsébet Nagy Szállodában, 2017. május 4-én.

(PAKS-PRESS Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű