Tisztújítás a Média Önszabályzó Testületnél
Legfrissebb

- Gimnázium: eredményes érettségi volt

- A vírus - vesztésre áll

- Az Unióban termelt áram több mint fele karbonsemleges

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Tisztújítás a Média Önszabályzó Testületnél

2017. március 17. 10:02:42  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Budapest, 2017. március 17., péntek – A Magyar Média Önszabályzó Testület (MÖT), amely a Kárpát-medencében működő magyar újságíró szervezetek együttműködési testülete, új tisztségviselőket választott és bővítette tagságának körét a csütörtöki közgyűlésen. Soros elnöknek M. Lengyel Lászlót, a MÖT Szakértői Testület tagjává Kiss G. Pétert választották meg. A szervezet tagjainak sorába emelte a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületét. (VMÚE)

 

A szervezet személyi kérdésekben meghozott döntése alapján M. Lengyel Lászlót, a Sajtószakszervezet vezetőjét választotta meg soros elnöknek. Megbízatása az Alapszabály szerint egy évre szól.

 

A Szakértői Testület állandó tagjává megválasztották Kiss G. Pétert, a Paks-Press Hírügynökség ügyvezető igazgatóját, aki közel 15 évig a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) etikai bizottságának tagja, eljáró tanács vezetője, majd 2015-től alelnöke volt.


A MÖT Szakértői Testülete a döntés alapján négytagúra bővült, a Testület tagjai jogosultak stratégiai kérdésekben javaslatokat, ajánlásokat tenni a grémium számára, részt vehetnek etikai eljárások döntéshozatalában. 

A Szakértői Testület vezetője: Barát Tamás a MÖT alapító-elnöke, további tagjai: dr. Bodonovich Jenő ügyvéd, volt média-ombudsman és Gáspár Sándor (Magyar Újságírók Romániai Egyesülete, MURE).

 

A Média Önszabályzó Testület a Kárpát-medencében működő újságíró szervezetek közös együttműködési testülete négy évvel ezelőtt alakult meg, a MÖT hatálya kiterjed a teljes magyar médiára; az önszabályozásnak a határon túli újságíró-szakmai szervezetek is részesei. 

A MÖT célja a sajtóetikára, a szakmai pontosságra, a személyiségi jogokra vonatkozó alapelvek meghatározása és érvényesítése.


Az önszabályozás abban nyújt segítséget a médiának, hogy megválaszolja a legitim panaszokat és korrigálja esetleges tévedéseit.

 

Képünkön: M. Lengyel László. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű