Brüsszel késlekedése kárt okoz a magyar gazdaságnak
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Brüsszel késlekedése kárt okoz a magyar gazdaságnak

2017. február 16. 14:38:21  nyomtatási kép

 

Budapest, 2017. február 16., csütörtök (PAKS-PRESS) – Újabb és újabb támadások érik a paksi projektet, elsősorban osztrák és német, valamint a hazai civil szervezetek részéről mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:

 

Lázár János arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a következő hét keddjén Brüsszelben több biztossal is tárgyal, más témák mellett a paksi beruházásról is egyeztet, mert lendíteni kíván Paks 2 ügyén. 

Felidézte, hogy immár 18 hónapja nem tudja eldönteni az Európai Bizottság, hogy jogi szempontból elfogadható-e a beruházás.

Felvetődik a kérdés, hogy vajon Brüsszel miért késlelteti a döntést, ez a késedelem károkat okoz, mert ma Paks adja a magyar áramfogyasztás felét.

 

- Az Brüsszel halogatása növeli az ország energiafüggőségét, mint a villamos energia, mind a földgáz terén – sorolta Lázár János. Emlékeztetett rá, hogy környezetvédelmi okokból, előbb-utóbb több hazai erőművet a következő években be kell zárni, vagyis ennek következtében növelni kell az áramimportot és ezzel párhuzamosan a gázfüggőségünk is növekedne.

Azt reméljük, hogy a döntés halogatása a brüsszeli ügyintézés elhúzódása miatt van és nem európai gazdasági érdekek vannak a háttérben – tette hozzá. +++

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romhányi Károly (Gerjen) és Süli János (Paks) polgármesterek, Kovács Pál a paksi atomerőmű vezérigazgatói tanácsadója, valamint Papp Olga tolmács (balról-jobbra) a TVEL cégcsoporthoz tartozó Elemash Nyrt. fűtőelem kazettákat gyártó üzem Információs Központjában, 2016. november 21-én. A Moszkvától hetven kilométerre található, mintegy 4500 dolgozót foglalkoztató üzem Oroszország legnagyobb fűtőelem kazettákat gyártó cége. A paksi delegáció a Roszatom meghívásának eleget téve veszt részt a november 21-és 24-e között tartandó tanulmányúton és konferencián.

 

 

A Roszatom meghívására az Oroszországban tartózkodó paksi delegáció részvevői

 

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű