Magas kitüntetés az Atomsztrojexport elnökének
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Magas kitüntetés az Atomsztrojexport elnökének

2017. január 30. 13:04:10  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Moszkva, 2017. január 30., hétfő - Vlagyimir Putyin „Alexander Nyevszkij Renddel” tüntette ki a Roszatom cégcsoporthoz tartozó, Atomsztrojexport vezetőjét. Az orosz elnök a kiemelkedő elismerést a Kremlben adta át Valerij Limarenkonak – közölte az energetikai cégcsoport honlapján, hétfőn.


A kitüntetést a 2016. augusztus 26-án jegyzett elnöki rendelet tette lehetővé. A Díjat, a Rurik-dinasztiából származó II. Jaroszláv Vszevolodovics Vlagyimir nagyfejedelem fiaként született, 1236-ban Novgorod fejedelmévé (elöljárójává) választott Alexander Nyevszkijről nevezték el.

 

- "A kitüntetés a Rosztatom cégcsoport elismerése is egyben és jól jelzi, azt a tényt, hogy a nukleáris ipar az egész orosz nemzetgazdaság számára kiemelkedő jelentőséggel bír" - mondta a kitüntetés átvételekor Limarenko. 

 

Hangsúlyozta, hogy „az orosz nukleáris technológiák nemzetközi piacra történő bevezetésén úgy dolgoznak, hogy az orosz atomerőművek mindig a minőséget és a biztonságot jelentsék, ezzel tovább növekedhet Oroszország presztízse is. A kitüntetés további ösztönzést is jelenthet az orosz szakembereknek. A Roszatom céljai között szerepel, hogy az állam támogatásával megerősítsék az orosz technológiákat, atomerőműveket exportáló óriáscég világpiaci, vezető pozícióját.”

 

- „Stratégiai feladat, hogy javítsuk az atomerőművi építkezés minőségi célkitűzéseit, úgy, hogy az átadási határidők rövidebbek legyenek” – fogalmazott. +++


Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű