Áder: igenis szükség lesz atomerőművekre
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Áder: igenis szükség lesz atomerőművekre

2017. január 28. 12:46:47  nyomtatási kép

Budapest, 2017. január 28., szombat (PAKS-PRESS) – „Ha komolynak gondoljuk, ha komolyan vesszük a saját célkitűzésünket, miszerint a földfelszíni hőmérsékletet nem lehet két foknál magasabbra emelni, akkor igenis szükség lesz atomerőművekre – nyilatkozta Áder János köztársasági elnök a Magyar Mérnöki Kamara húszéves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen, pénteken, Budapesten.

 

Áder János kiemelte, szükség van a mérnöki tudományra a jelenlegi legnagyobb társadalmi problémák, a népességrobbanás, a klímaváltozás és a vízválság következményeinek kezeléséhez, illetve megoldásához. - Egyaránt fontos az áramtermelés karbonintenzitásának csökkentése és a gazdasági növekedés fenntartása – mondta Áder János „A mérnök tegnap, ma, holnap” című ünnepségen.

 

„Ha komolynak gondoljuk, ha komolyan vesszük a saját célkitűzésünket, miszerint a földfelszíni hőmérsékletet nem lehet két foknál magasabbra emelni, akkor igenis szükség lesz atomerőművekre. Nem lehet annyi fosszilis erőművet bezárni, és nem lehet annyi szélerőművet és naperőművet ma megépíteni, amennyi ki tudja váltani az atomerőműveket. Az atomerőművek gyors, azonnali bezárása nem reális, ha komolyan gondoljuk a kétfokos cél elérését” – nyomatékosított a köztársasági elnök.

 

- Nem irreális cél, hogy a bruttó hazai termék úgy nőjön, hogy csökken az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátása, Magyarországon ez a tendencia megvalósult - jelentette ki.

 

Áder János hozzátette: a párizsi klímaegyezmény siker, de további megállapodásokra, politikai egyeztetésekre és következetes végrehajtásra van szükség.

 

- A mérnökök különböző tudományterületek eredményeit integráló, innovatív gondolkodásra voltak képesek, aminek révén a magyar gazdaságot új fejlődési pályára állították, így nem túlzás azt állítani, hogy a 19. század végére, a 20. század elejére a magyar gép- és villamos ipar világszínvonalat jelentett - fűzte hozzá Áder János. +++

 

 

 

 

 

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű