Elsüllyedt egy kishajó a gerjeni Duna öbölben
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Elsüllyedt egy kishajó a gerjeni Duna öbölben

2017. január 19. 15:49:17  nyomtatási kép

Gerjen, 2017. január 19., csütörtök – (PAKS-PRESS) – Tart a vizsgálat és a műszaki helyreállítás tervezése a sokak számára csak gerjeni kompként ismert, "Szekszárd" nevet viselő hajó elsüllyedését követően – közölte a  Paks-Press Hírügynökséggel Romhányi Károly polgármester, csütörtökön. 

 

A Szekszárd nevű, a kompot hordozó kishajó eddig ismeretlen okból 2017. január 16-án merült el a gerjeni kikötő vizében. Aznap a helyszínre érkező rendőrség vizsgálatot indított, a katasztrófavédelem szakemberei is megtekintették a területet. A helyszíni szemle megállapította, hogy sem környezeti kár, sem személyi sérülés nem történt.

– Nem megalapozott az a feltételezés, hogy az öblöt olaj-szennyezés érte volna – közölte Romhányi Károly. Hozzátette, a szakértői vélemény alapján a teljes körű műszaki vizsgálathoz a hajó kiemelése szükséges, melyet azonban a zord időjárás akadályoz.

 

Mint mondta, a hideg miatt a kiemelt hajóban megrekedő víz nem tudna eltávozni, azaz teljesen kiszáradni, ami előre fel nem mérhető károkat okozna, ez pedig veszélyeztetné, hogy újra üzembe állhasson a Szekszárd hajó. A polgármester azt is jelezte, hogy a következő napokban továbbra is fagyos idő várható, emiatt a hajó partra emelésére várhatóan jövő héten kerülhet sor.

 

Gerjen Önkormányzata kiemelten fontos ügyként kezeli a hajó műszaki állapotának helyreállítását ezért minden lehetőt megtesz annak érdekében, hogy tavasszal ismét menetrend szerinti kompjárat kösse össze a Duna két partját – közölte a polgármester.

Romhányi Károly szavai szerint a kárérték jelenleg ismeretlen, de a komp a szükséges biztosítással rendelkezik – fűzte hozzá. +++

 

Fotó: Paks-Press/Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű