Pakson halad át Tour de Hongrie
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Pakson halad át Tour de Hongrie

2017. január 18. 23:13:57  nyomtatási kép

Budapest, 2017. január 18., szerda (PAKS-PRESS) - Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is Szombathelyről rajtol és Budapesten ér véget a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, amely Pakson is áthalad.

 

A viadal szerdai sajtótájékoztatóján Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke ismertette, hogy a hatnapos Tour de Hongrie-n rajt- vagy célállomás lesz Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc és Jászberény is.

 

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az eseményen többek között arról beszélt, hogy a kormányzat az idei évtől öt esztendőn át támogatja a verseny szervezésének költségvetését, sőt, a médiamegjelenés feltételeit is biztosítja.

 

"Szeretnénk megteremteni az ideális feltételeket az olyan kiváló versenyzőknek, mint Lovassy Krisztián vagy Szalontay Sándor" - jegyezte meg a politikus, aki azt is megemlítette, hogy a kormány céljai között szerepel az óbudai gázgyár területén egy fedett, 250 méteres velodrom felépítése 2021-ig.

 

Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kitért rá, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közel megduplázta a tavalyi támogatását. Hozzátette, az egyik legfontosabb cél, hogy a Tour de Hongrie a későbbiekben megszerezze az első kategóriás minősítést a nemzetközi szövetségtől (UCI).

- Az előttünk álló kilenc hónap sűrű időszak lesz, hiszen szeptemberben dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a 2024-es olimpia helyszínéről. Ezért elképesztő nemzetközi figyelem irányul Magyarországra, a magyar sportéletre és Budapestre. A mi pályázatunk erőssége abban rejlik, hogy sportnemzet vagyunk, ebben segítenek a Tour de Hongrie-hoz hasonló viadalok." – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese.

 

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség fejlesztési vezérigazgató-helyettese egyebe között azt hangsúlyozta, hogy olyan képet szeretnénk közvetíteni a világ felé, hogy Magyarország modern, korszerű, dinamikus, lendületes és jó hely, ahová érdemes ellátogatni. Az ilyen versenyekhez kapcsolódó promóció ezt tudja ösztönözni. - A 2024-es budapesti olimpiai pályázat szempontjából fontos, hogy megmutassuk, tudunk világszínvonalú versenyeket rendezni" - emelte ki a turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese.

 

Süli János, Paks polgármestere arról beszélt, Paksot az atomerőmű és a bővítés gyakran okán gyakran megemlítik, de a város egy másik arcát is képes megmutatni az ide látogatóknak, erre pedig jó alkalom egy ilyen sportrendezvény. A polgármester szavai szerint Paks a sport és a kultúra városa is, Európa-szerte egyedülálló klímatörténeti tárlat és városi múzeum Paksi Metszet névre keresztelt új állandó kiállítása is bizonyítja ezt.

 

A közel 750 kilométeresre tervezett verseny június 27-én rajtol és július 2-án ér véget, a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában 2.2-es kategóriával szerepel, azaz a résztvevők világranglista-pontokért is harcolhatnak majd. +++

 

Képünkön: kerékpárosok Pakson.

Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű