Nem csorbul az OAH függetlensége
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Nem csorbul az OAH függetlensége

2017. január 16. 10:04:42  nyomtatási kép

Budapest, 2017. január 16., hétfő (PAKS-PRESS) - Nem fenyegeti az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) függetlenségét a magyar atomtörvény legutóbbi módosítása – szögezte le a magyar kormány a jogszabályt ért európai uniós bírálatokra.

 

Az Országos Atomenergia Hivatal függetlenségét az alaptörvény és a közigazgatási eljárásról szóló törvény is védelmezi – írta a kabinettől kapott tájékoztatásra hivatkozva a Politico hírportál.

 

A magyar kormánynak nincs és soha nem is volt olyan szándéka, hogy felülbírálja az OAH önálló döntéseit – idézte a jelentés a közleményt, amely azt is hangsúlyozza, hogy az elmúlt két évben jelentősen növelte a kormány az OAH finanszírozását és bővítették annak humánerőforrásait is.

 

A tájékoztatás szerint az OAH kezdeményezte a jogszabály-kiegészítést annak érdekében, hogy alkalmazkodhasson az atomenergetikai és a radioaktívhulladék-tároló projektek engedélyezését módosító európai uniós szabályváltozáshoz. A módosítás tartalma teljes egészében megfelel mind az uniós szabályozásnak, mind a magyar törvényeknek.

 

- Az OAH hatásköre és függetlensége nem csorbult – áll a Politico hírportálhoz eljuttatott magyar kormányzati nyilatkozatban.

 

- Az ellenzéki zöld parlamenti képviselők igyekeznek nemzetközi feszültséget provokálni Magyarország atombarát álláspontjával kapcsolatban – hangoztatta a kormány, amely egyszersmind szükségesnek nevezte a Paks II beruházást, és megerősítette: az atomellenes zöld szervezetek tiltakozása ellenére meg fogják a projektet valósítani. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű