Paks: díjnyertes logó
Legfrissebb

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks: díjnyertes logó

2017. január 12. 14:49:51  nyomtatási kép
Paks, 2016. január 12., csütörtök – (PAKS-PRESS) – Karádi Nikolettának, a Magyar Képzőművészeti Egyetem harmadéves hallgatójának Paks város logópályázatán nyertes pályamunkáját mutatták be a Városházán.

 

Karádi Nikoletta nyerte el leginkább a szakértők és a turisztikai és városmarketing bizottság tetszését, azon a pályázaton, amelyre még tavaly októberben írtak ki felhívást, 51 pályázó 77 alkotását tekintette át a bírálóbizottság.

 

A szakértők, a polgármester és a turisztikai és városmarketing bizottság elnökén kívül a lakosság véleményét is figyelembe vették. Első körben négy pályamunkára szűkült a kör, a legjobb alkotás jutalma 400 ezer forint, a tervező készítheti majd el a város arculati kézikönyvét is.

 

A pályázat hívószavának, az „Együtt működés városának” megfelelően készült a nyertes pályamunka. Kovács Sándor turisztikai és városmarketing bizottság elnöke azt mondta a Városházán tartott sajtótájékoztatón, hogy olyan logót szerettek volna, amely könnyen megjegyezhető legyen, képviselje az együttműködést a jövőbeni feladatokra való tekintettel, elfogadható, szerethető és a jövőbe mutató megjelenítést hordozzon. – Remélhető, hogy sokaknak elnyeri majd a tetszését – fűzte hozzá.

 

Karádi Nikoletta munkájában a fő jelkép a hársfalevél, az ősi rátót nemzetséget szimbolizálja. Mint elmondta, a levelet stilizálta és elforgatta, majd egymásba olvasztotta őket, így született meg a könnyen megjegyezhető forma. Paks jellegzetességeinek formáit is magába foglalja: megtalálható benne az atom jelképe, az angyal motívuma, a virág formája, amely a virágos városra utal. A logót akár egyetlen vonallal meg lehet rajzolni, ami az összetartozásra, időtállóságra és az együttműködésre utal.

 

Süli János Paks polgármestere arról szólt a tájékoztatón, hogy a nyertes logó dinamikusan jeleníti meg a paksi jelképeket. Kiemelte, hogy a bizottság elé került pályamunkák között volt több értékes munka, de a nyertes munka jól mutatja meg a város jelenlegi helyzetét és feladatait.

 

Karádi Nikoletta a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola képzőművészeti szakán tervező grafikusi végzettséget szerzett, jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikusművész–tervezőgrafika szakirányán harmadéves hallgató.

 

Képünk: Paks logója. +++

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű