Süli János polgármester köszöntője
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Süli János polgármester köszöntője

2017. január 09. 12:36:02  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) 2016. január 9., hétfő – PAKS – „Pártpolitikától mentes együttműködésre lesz szükség a város érdekében az előttünk álló nagyberuházás kapcsán, a város megpróbál készülni a feladatra, arra törekszünk, hogy Paks funkciókban gazdag középváros legyen” – mondta egyebek között Süli János az önkormányzat újévi koncertjén elmondott beszédében, 2017. január 8-án, vasárnap.

 

Paks polgármestere újévi köszöntőjében ismét összefogásra szólított, értékelte az elmúlt év feladatait és röviden összefoglalta a következő év legfontosabb teendőit. Szavai szerint a képviselőtestület mandátumának félidejében kijelenthető, hogy mindazon célok, amelyet a testület a hétéves gazdasági programban kitűzött, a terveknek megfelelően valósultak meg.

 

- Pártpolitikától mentes együttműködésre lesz szükség a város érdekében az előttünk álló nagyberuházás kapcsán, az elmúlt 2016-os esztendő ennek jegyében telt el, a város a lehetőségeihez mérten folytatta a beruházással kapcsolatos, Paksra vonatkozó tervezési és kivitelezési feladatait, a város próbált felkészülni az előtte álló feladatokra – mondta.

Mint fogalmazott, „ennek jegyében ötletpályázatot írtunk ki a Táncsics park, a volt konzervgyár, valamint a hatos főút túloldalán, a Duna parton fekvő területek újra értelmezésére, a város szerkezetben betöltött szerepének újradefiniálásra, a jövőben is folytatjuk az alulról jövő kezdeményezésekre épülő kapcsolattartásra alapuló fejlesztési koncepciót”.

 

Felidézte, hogy a 2016-os évben is számos beruházás összhangban volt az integrált településfejlesztési stratégiában szereplő célkitűzésekkel, hogy „Paks stabil gazdasági bázisra épülő, igényes épített és természeti környezettel rendelkező, a lakosság számára megfelelő életminőséget garantáló, funkcióban gazdag középváros legyen.”

 

Süli János szólt arról is, hogy „célunk, hogy az útfelújítási program keretében ne legyenek különbségek a paksi városrészek között, a közlekedés minőségét tekintetve sem. Ennek jegyében folytatódnak az útfelújítások, a tömbbelsők és a közösségi terek rekonstrukciói – jegyezte meg.

 

Az eredményekről szólva elmondta, hogy elkészült a paksi városi múzeum „Paksi metszet” névre keresztelt új állandó kiállítása, megtörtént a Makovecz-program keretében a környezet megújítása.  Paks támogatja a sportegyesületeket, együttműködik a kalocsai és kaposvári önkormányzatokkal, a testvérvárosi kapcsolatokban szorosabbra fűztük az együttműködést Novovoronyezs városával. 

 

- A bérlakásprogram megújításra szorul, az iskolákról való gondoskodásban megnyugtató eredmény született a Klebelsberg Központtal, az önkormányzat az intézményeit a jó gazda gondosságával működteti – sorolta Süli János. 

 

Paks polgármestere megjegyezte, hogy a legtöbbet önmagunktól várhatjuk, az együttműködésben: 


„Egy helyi kis közösséget, az egymást el nem engedő kezek sokasága tartja össze, így lehetünk 2017-ben is eredményesek, azt kívánom, hogy a természetes érdekvédelmi szövetséget tartsuk meg 2017-ben és az elkövetkező években, évtizedekben is – mondotta Süli János. +++


Képünkön: a paksi közélet szereplői a vasárnapi önkormányzati rendezvény megkezdése előtt a művelődési ház előterében 2017. január 8-án. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.)+++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű