Milliárdos támogatást kap fejlesztésre a térség
Legfrissebb

- A Paks II. projekt lehetőség a magyar vállalkozásoknak

- Pakson a bennmaradás a cél

- Szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Milliárdos támogatást kap fejlesztésre a térség

2016. december 16. 12:22:55  nyomtatási kép

Paks, 2016. december 16., péntek (PAKS-PRESS) – A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány és a Miniszterelnökség közötti, egy milliárdos támogatási szerződést ma írta alá Lázár János miniszter és Dr. Kovács Antal kuratóriumi elnök. Az atomerőmű alapítványának kuratóriumi ülésén jelen voltak a térség polgármesterei.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriumi ülésén – más napi rendek mellett -, arról tájékoztatták a résztvevőket, hogy a Miniszterelnökség jóváhagyta a térség újabb, egy milliárdos fejlesztési támogatását.

 

A napirendet előterjesztő Kováts Balázs emlékeztetett arra, hogy a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány működési területe és a támogatásokat igénylő, a paksi atomerőmű környezetében található, önkormányzatokat egyesítő Társadalmi Tanács területe földrajzi szempontok szerint közel azonos. Mint az korábbról ismeretes, az elmúlt évben szintén egy milliárdos támogatásban részesültek a Miniszterelnökség jóvoltából az érdekelt települések.

 

Az összeg igénybevételére a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány eredményesen pályázott, ez követően a térségfejlesztési támogatást ma írta alá Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A pályázat alapján a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kapott megbízást a pénzek elosztására.

 

A pályázatokat a települési önkormányzatok nyújthatják be, 2017. január 31-iki határidővel. A pályázat feltételei, tartalma megismerhető a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány honlapján, a Pályázati Felhívás és Pályáztatási Szabályzat 2016. menüpontban.

 

http://jovonkenergiaja.hu/palyazati-felhivas-es-palyaztatasi-szabalyzat-2016

 

Képünkön: Dr. Kovács Antal tájékoztatja a résztvevőket a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriumának ülésén, az ESZI nagy előadótermében, 2016. december 16-án. 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű