Aszódi: ha Brüsszel igent mond, nem késünk
Legfrissebb

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Aszódi: ha Brüsszel igent mond, nem késünk

2016. május 31. 15:32:18  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Moszkva, 2016. május 31., kedd – Amennyiben sikerül Brüsszelben megegyeznünk, akkor a Paks II. beruházás a tervezett ütemezés szerint haladhat tovább, a tervezés segítésének eszközeit pedig keressük - mondta Aszódi Attila kapacitás-fenntartásért felelős kormánybiztos a moszkvai Atomexpón, kedden.


 

 - A projektben továbbra is intenzív munka folyik - fogalmazott Aszódi Attila. - A környezetvédelmi engedélyt várjuk, a telephely engedély kérelmet még az idén szeretnénk benyújtani - tette hozzá.


- Ami most fókuszban van, az az, milyen eszközökkel lehet segíteni egy atomerőmű tervezését - de van már egy letisztult biztonsági filozófia, amelyben benne vannak Csernobil és Fukusima tanulságai is - hangsúlyozta a Paks-Press Hírügynökségnek Aszódi Attila.


Az Atomexpó jó lehetőségeket kínál az ide látogató atomerőműves vezetőknek, szakembereknek - folytatta kérdésre válaszolva a kormánybiztos. Jelezte, azzal, hogy ötvenöt ország, 93 vállalata jött el, ez azt jelenti, hogy a Roszatom évről-évre jelentős fejlődésen megy át, nyugati cégek jöttek el, a Társaság meghatározóvá vált az atomenergetikai  piacon.


- Előadások hangzanak el, új, jelentős kapcsolati tőke alakulhat ki a magyar vezetők esetében is. A beszállítókkal való találkozások is időt, pénzt takarítanak meg   - értékelt a kormánybiztos.

 

Képünkön: Aszódi Attila.  


Fotó: PAKS-PRESS/Kiss G. Péter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű