Az MVM Csoport elkötelezett az atomenergia hasznosítása iránt
Legfrissebb

- Paks Város, negyvenedik évforduló

- Bérkorrekció, műszaki fejlesztések az ESZI-ben

- Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói

- Folytatódik az aláírásgyűjtés

- Árulják az egykori Flórián házat

- Szocsi: Fődíj a paksi "Alkotó Energia programnak"

- Az európai normáknak megfelelő, biztonságos erőmű épül Pakson

- ATOMEXPO 2019

- Paks II. arculata a Vigadó Galériában

- Aláírásgyűjtés

- Járosi Márton és Hetzmann Albert csörtéje Mártha Imréről

- Budapesten tölti a hetet a Paks II. interaktív kamionja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Az MVM Csoport elkötelezett az atomenergia hasznosítása iránt

2016. május 31. 10:20:53  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2016. május 31., kedd - Minden alapot nélkülöz az az állítás, hogy az MVM nem áll ki Paks II. mellett - hangsúlyozta a társaság az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

 

A Népszabadság hétfői számában ír arról, hogy az állami tulajdonú villamos művek - a paksi atomerőmű üzemeltetője - nem számít az új blokkok megtérülését biztosító piaci áramárakra.

 

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közölte, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója az MVM Csoport új stratégiájának bemutatásakor a vállalat piaci várakozásait és az arra adandó válaszokat foglalta össze, hangsúlyozottan a 2016-2020 közötti időszakra. Paks II. belépése pedig a jelenlegi tervek szerint ezután következik be.

 

A 2020 utáni árkörnyezetre az MVM egyik vezetője sem fogalmazott meg prognózist. A 2016-2020 közötti időszakra, illetve a Paks II. beruházás megvalósulását követő időszakra vonatkozó áramár-becslések érdemben nem összevethetőek - közölte a társaság.

 

A közleményben felidézték, az MVM Csoport május 25-én bemutatott stratégiájában kiemelt szerepet játszik a nukleáris energia. Az MVM jövőképe szerint a társaságcsoportnak fenntarthatóan, alacsony karbon intenzitású villamosenergia-termelési alapokon kell működnie, aminek fontos része a nukleáris alapú termelés is.

 

Az MVM egyetért a Nemzetközi Energia Ügynökséggel, amelynek elemzése szerint a klímavédelmi célok nem teljesíthetők nukleáris termelési kapacitások nélkül. Az MVM Csoport számára kiemelt jelentőségű Magyarország ellátásbiztonsága, amely nukleáris kapacitások nélkül nem biztosítható - áll a közleményben. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű