Rekord árbevételt ért el az MVM
Legfrissebb

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

- Elkezdődött a Paks körüli utak felújítása

- Testületi ülés

- Meghirdette idei tanulmányi ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt.

- Ideje nagyon komolyan venni a járványt

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Rekord árbevételt ért el az MVM

2016. május 27. 12:53:54  nyomtatási kép

(PAKS-PRESS) Budapest, 2016. május 27., péntek - Kiemelkedően eredményes évet zárt az MVM Csoport az elmúlt évben, történetének eddigi legnagyobb, 1266,5 milliárd forintos árbevételt ért el. Ez 71,7 milliárd forinttal magasabb az előző évinél.

 

Mayer György írja:

 

A cégcsoport a napokban elfogadott új középtávú stratégiája mentén növelné tovább eredményességét, melynek központjában többek között a szolgáltatások bővítése és új piacok meghódítása áll – hangzott el az MVM Csoport évértékelő sajtótájékoztatóján, csütörtökön, Budapesten.

 

Az MVM Csoport alapvető célkitűzése, hogy olcsó és megfizethető energiát biztosítson a fogyasztóknak, miközben egy komoly régiós szerepvállalást is elérjen. Anélkül, hogy versenyképesek legyünk nem lehet jövőképet kialakítani – hangoztatta Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a sajtótájékoztatón.

 

Mint mondta: az ügyfél orientáltságot alapvetőnek tekintik, ugyanúgy, mint az innovációt, a fenntarthatóságot, a felelősséget és a biztonságot. A cégcsoport napokban elfogadott új, középtávú stratégiája kiemelt célként kezeli mindezek mellett a megújuló forrásokra támaszkodó energiatermelés bővítését is, de az MVM Csoport meglévő értékeinek megtartását is prioritásnak tekintik.

 

Csiba Péter az új stratégia hat fő elemét ismertetve jelezte, hogy ezek a működési kiválóság fejlesztése, partnerség az ellátásbiztonság megvalósításában, az értéklánc lefedése, a megújuló energiatermelés részarányának növelése, az innováció proaktív támogatása és a regionális terjeszkedés.

 

Mindezt olyan gazdasági környezetben kell megvalósítaniuk, amikor csökken vagy stagnál a fogyasztás és csökkennek az energiaárak. Célkitűzésük, hogy 2020-ig a tavaly elért 100 milliárd forintos EBITDA értékét megduplázzák, vagyis 200 milliárd forintra emeljék, úgy, hogy a cégcsoport ehhez mért nettó adósságát 3 százalék alatt tartsák.

 

Az MVM Csoport 2015. évi eredményeit ismertetve Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az elért 1266,5 milliárd forintos árbevétel 71,7 milliárd forinttal magasabb a 2014. évinél. Emellé 107,5 milliárd forintos EBITDA társult, amely 4,2 milliárd forinttal haladta meg az előző évi értéket.


A cégcsoport a 4. legnagyobb magyarországi társaságcsoport, 59 vállalatból áll, 8000 foglalkoztatottal, tavaly 16,7 TWh villamos energiát termelt és összességében 120 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe. Az MVM Csoport mindezek alapján Közép-Európa 33. legnagyobb cége. 

A csoport ezt az eredményt olyan gazdasági környezetben érte el, amikor a fogyasztás csökken vagy stagnál, és szűkülő árrés jellemzi a helyzetet, s ez várhatóan a következő 3-5 évben sem fog változni.

 

A cégcsoport jövőbeni elképzeléseire vonatkozó kérdésre válaszolva Csiba Péter jelezte, hogy készen állnak további cégek felvásárlására, így többek között az is szóba jöhet - ha ilyen döntés születik -, hogy két éven belül felvásárolják az árampiaci elosztó hálózatot.  A gázpiacon pedig nem zárható ki egy árcsökkentés sem.

   

A tájékoztatón többször szóba került, hogy a paksi atomerőmű sikeres működése nagyban hozzájárult a cégcsoport sikeréhez, mind a termelékenység növelésében, mind a biztonság növelésében kiemelkedően teljesített. 


Képünkön: Csiba Péter beszél. +++

                                                                      

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű